Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Redaktøren for 'Ret og Pligt' får pris
Fredag 24. november 2006
Af Karsten Jensen
 
I dag fredag blev Hanne Reintoft's afløser, redaktør Susanne Lyngsø, fra P1’s mangeårige sociale brevkasse ’Ret og pligt’ hædret med ’Den Gyldne Socialrådgiver’.
Prisen blev overrakt på repræsentantskabsmødet i Dansk Socialrådgiverforening i Vingstedcentret ved Bredsten. ’Den Gyldne Socialrådgiver’ er i sin tid blevet indstiftet af en gruppe brugere fra ’Brugergruppen i Odense’, og den er blevet uddelt hvert andet år siden 1994.

Efter en endelig beslutning i Socialrådgiverforeningens hovedbestyrelse bliver prisen givet til ”organisationer, projekter, enkeltpersoner eller hvem som helst, der har taget nye initiativer til kreativ udvikling og demokratisering udi det socialpolitiske,” som det præcist hedder.

Susanne Lyngsø, der bor i Åbyhøj ved Århus, får prisen for sit arbejde som redaktør af ’Ret og Pligt’ på P1. Hun overtog arbejdet for to et halvt år siden efter Hanne Reintoft, der bestyrede udsendelsen i 28 år. ’Ret og pligt’ er et af DRs absolut ældste programmer. Det har eksisteret siden 1950, hvor socialrådgiver Lena Vedel-Petersen lancerede det, og Susanne Lyngsø er kun den tredje vært i udsendelsens 56 år lange historie.

I begrundelsen for at give Susanne Lyngsø prisen hedder det blandt andet, ”at hun er gået fint ind på Hanne Reintofts plads og har løftet opgaven meget flot”.

”Susanne demonstrerer i sit arbejde de ”klassiske” socialrådgiverkompetencer at være forstående, accepterende og generøs over for det enkelte menneske, og hun er samtidig kritisk over for den manglende retfærdighed i socialpolitikken. Det er centrale krav, der i praksis er meget svære at kombinere. Det formår Susanne,” hed det ved overrækkelsen.

Susanne Lyngsø er uddannet fra Den Sociale Højskole i Odense i 1986, og hun har blandt andet arbejdet som socialrådgiver i Egebjerg og Svendborg kommuner samt ved Fyns Amts Behandlingscenter. Hun har også været erhvervsvejleder ved Arbejdsformidlingen i Odense og Århus, og sekretariats- og a-kasseleder i Prosa. Umiddelbart før Susanne Lyngsø startede som brevkasseredaktør var hun i næsten fem år ansat som konsulent i Dansk Socialrådgiverforening


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -