Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Rohde tror ikke TV 2 Radio har en chance
Mandag 14. januar 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Tidligere adm. direktør for TV 2 Radio, Jens Rohde, mener ikke at TV 2 Radio vil kunne blive en rentabel forretning, med mindre tilgangen til radiomediet politisk og på TV 2 lægges helt om. Rohde siger, at når fjernsynsfolk bestemmer, hvordan man laver radio, så får man radio på fjernsynets præmisser. "Så længe TV 2 Radio er et stedbarn i organisationen, er den chanceløs," siger Jens Rohde.
"TV 2 Radio bærer flere systemfejl i sig. Den måde, hvorpå TV 2 griber radiomediet an på, er helt forkert. Politisk bærer jeg dog selv et meget stort ansvar, men også TV 2's måde at tænke radio på gør, at radioen har så store konstruktionsfejl, at den ikke har en chance," siger Jens Rohde til Jyllands Posten.

Jens Rohde kritiserer også, at der efter hans opfattelse er blevet sat alt for få penge af til en markedsføring af TV 2 Radio, og at det er problematisk med de store økonomiske krav - i form af forskellige afgifter m.m. - radioen er pålagt.

Jens Rohde tror ikke på, at der nogen sinde kommer økonomi i TV 2 Radio - med mindre man satser meget ambitiøst på at blive en stor radioudbyder med flere radiokanaler.

Om sin egen rolle siger han, at opgaven med at lede TV 2 Radio var umulig for ham at gennemføre, når han reelt intet råderum havde:

Jens Rohde måtte ikke blande sig i hverken programfladen, studieværterne eller nyhederne, han kunne ikke bestemme over markedsføringen, og mellemlederne - altså cheferne under Jens Rohde, der alle blev ansat og afskediget af TV 2's programdirektør Palle Strøm. Jens Rohde mener derfor ikke, at han kunne stille meget op.

"Medarbejderne må have oplevet det som en svag og handlingslammet ledelse af radioen, hvilket det i realiteten også var," udtaler Jens Rohde til Jyllands-Posten.

Jens Rohde var direktør for TV 2 Radio i 13 måneder. Han blev fyret, da han under valgkampen angreb Henrik Sass Larsens (S) for at være spion for Venstre. Tidligere havde Rohde også blandet sig i partipolitik med en personlig kritik af Helle Thorning-Schmidt. Til Rohdes synderegister hører også, at han allerede i foråret 2007 fik ordre om, at al kommunikation mellem ham og offentlige instanser skulle godkendes af TV 2's direktion pga. en række "grove henvendelser" Rohde havde rettet til offentlige myndigheder.

Jyllands-Posten skriver, at Jens Rohde ikke afviser at vende tilbage til politik, men foreløbig er han selvstændig inden for medie- og debattræning.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -