Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


SBS skal sælges igen om fem år
Onsdag 21. september 2005
Af Karsten Jensen
 
SBS Broadcasting, der herhjemme står bag TV Danmark, Kanal 5, Voice TV, CMore Group (Canal+), The Voice og Radio 2 blev for nyligt opkøbt af investeringsselskaberne af Permira og KKR, der agter at sætte SBS til salg igen om fire-fem år. Men først skal der tjenes penge. Nu skal aktionærerne dog lige godkende købet af SBS Broadcasting ved generalforsamlingen den 3. oktober.
Analytikere har peget på, at investeringsselskaberne ville slagte den tabsgivende radiodel, men det afvises af den administrerende direktør i KKR, Dominic Murphy, der eksklusivt til Børsen siger:

”Jeg er sikker på, at SBS vil have gavn af et ejerskab, som opererer med en tidshorisont på fire-fem år. Som børsnoteret selskab har SBS indtil nu været delvist hæmmet af, at der skulle fortælles en historie til aktiemarkedet og analytikerne hver tredje måned. SBS får med os som ejere bedre mulighed for at investere i tiltag, som giver underskud på kort sigt, hvad enten det handler om at søsætte nye kanaler eller foretage nye opkøb”.

Derfor skal SBS også afnoteres på børserne Euronext og Nasdaq så der kan skabes en virksomhed med en sund vækst og økonomi.

Dominic Murphy, KKR, og Götz Mauser, Permira, vil dog ikke overfor Børsen kommentere planerne for det danske tv-marked. Men Mauser mener, at der er grundlag for yderligere vækst i hele Skandinavien, i modsætning til lande som Nederlandene og Belgien hvor SBS får sværere ved at vokse.

Hvad angår SBS Radio er Götz Mauser fortrøstningsfuld:

”Spillereglerne på det danske radiomarked blev ændret med et slag med salget af de to nye kanaler til Sky og Talpa, og efter sådan et chok er det kun naturligt, at det tager noget tid, før radiostationerne har tilpasset sig de nye forhold. Det er jo ikke sådan, at markedet er stabilt og i balance - der sker en udvikling, og jeg mener, SBS står fint til fortsat at spille en rolle på det danske radiomarked”, forklarer Götz Mauser, Permira om SBS Radio.

Mauser mener, at årsagen til, at der ikke er andre, der har budt ind på SBS Broadcasting skyldes, at andre af de store medieselskaber kunne få problemer med konkurrencemyndighederne og at det rent geografisk ikke passede ind i porteføjlen ligesom visse selskaber formentlig kun er interesseret i dele af SBS-koncernen. Götz Mauser forklarer til Børsen:

”…sammenlagt repræsenterer vi et mere attraktivt bud. Vi vil købe det hele og holde sammen på det.”


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -