Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Sky Radio truet af frekvensoprydning
Tirsdag 11. november 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Mediepolitisk ordfører for Venstre, Jens Rohde, slår nu utvetydigt fast, at der kommer en replanlægning af det danske FM bånd – enten en delvis eller en fuldstændig. Han vurderer overfor Berlingske Tidende, at inden for et par år, så er replanlægningen ført ud i livet. Det får Sky Radio til at slå sig i tøjret: ”Det gør det umuligt for os, fordi vores businessplan er baseret på den givne og nuværende situation”, siger Sky Radios internationale direktør, Martin Banga, der frygter det kan få katastrofale konsekvenser. ”Jeg har slet ikke lyst til at tænke tanken til ende. Det giver mig hovedpine”, siger han til Berlingske. Jens Rohde fastslår imidlertid, at regeringen aldrig nogensinde har garanteret Sky, at de ikke ville få konkurrence.
Martin Banga siger til Berlingske, at den danske regering ikke først kan sælge frekvenserne for højeste bud på en auktion, og så nu - så kort tid efter - ændre på selve forudsætningerne for at drive radiovirksomhed i Danmark. ”Det er efter min mening ulovligt”, siger Martin Banga

Kommer der en frekvensreplanlægning, mener han, at det i sidste ende kan blive et spørgsmål om, at andre nye landsdækkende radiostationer skal betale væsentligt mere i afgift til den danske stat end Sky Radio. ”Det er jo ikke rimeligt, at andre kommer ind og overtager hele profitten af et radiomarked, som vi har bygget op”, siger han.

Udsigten til flere landsdækkende kommercielle radiostationer om bare et par år, der skal konkurrere med Sky Radio P5 om samme annoncemarked, forværrer grundlaget for at drive Sky Radio P5, mener medieforsker ved Aarhus Universitet Per Jauert, men konstaterer dog overfor Berlingske, at ”det bliver ikke så god en forretning, som Sky Radio havde regnet med”

Medieprofessor på Amsterdam Universitet Claes de Vreese er ikke det fjerneste bekymret. Han vurderer, at både Sky Radio P5 og Radio 100FM er villige til i mange år at køre med underskud og derfor sagtens kan tåle at betale en høj pris og få konkurrence fra flere radiostationer:

”Det er en grov undervurdering af, hvilke koncerner, der står bag begge stationer, hvis man mener, de har betalt en for høj pris for deres licenser. De har råd til den store lancering, og selv om det i danske markedsøjne var for mange penge, de betale for at få sendetilladelserne, så er det det slet ikke”, siger Claes de Vreese til Berlingske og peger på at Danmark er fsva. kommerciel radio et af de mindst udviklede lande. Og så er Sky Radio og Talpa Radios internationale overlevelser altså ikke er afhængig af om de får succes i Danmark. ”De har råd til, at det bliver en smutter. Og hvis det flopper, så er det bare bad luck”, slutter de Vreese.

Murduch koncernen skal ikke vente hjælp fra Jens Rohde. Han siger – uden nærmere omsvøb – med direkte adresse til Sky Radio, at det er helt sikkert, at der kommer en frekvensreplanlægning. ”De skal huske på, at det her er mit hovedområde. Og indtil videre er der ikke nogen inden for mediepolitikken, som jeg har sagt, som ikke er blevet til noget. Så det bliver det her også”.

Han pointerer dog overfor Berlingske, at han ikke vil låse sig fast på, om det skal være en delvis replanlægning, der vil betyde en replanlægning af lokalradiofrekvenserne – eller om det skal være ”den store løsning”, hvor der laves en samlet og fuldstændig replanlægning af hele FM båndet i Danmark.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -