Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Tjekkiet: RFE/RL vil ikke flytte
Mandag 14. januar 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Den tjekkiske regering ønsker at den amerikanske propagandastation Radio Free Europe/Radio Liberty skal flytte ud af radioens centralt beliggende bygninger i hjertet af Prag – af frygt for terrorangreb – og har derfor foreslået RFE/RL fem forskellige alternativer i udkanten af byen, men RFE/RL har afvist dem alle.
RFE/RL har i øjeblikket til huse i det tidligere tjekkiske parlament. Det var den tjekkiske præsident Havel der for flere år siden tilbød den amerikanske radiostation, der da havde hovedkvarter i München, at de for en symbolsk leje af 1 tjekkisk krone (24 danske øre) om året kunne få stillet den store bygning til rådighed.

Men begejstringen er ikke så stor længere. Bygningen ligger nemlig lige i hjertet af Prag med en række historiske bygninger i nærheden, det nationale museum lige overfor og lige op ad den vigtigste plads i Prag med tusindvis af mennesker dag og nat. Desuden er der både bus og undergrundsstation lige i nærheden.

Et bombeangreb mod RFE/RL ville få katastrofale følger, og derfor har de tjekkiske myndigheder forsøgt at formå RFE/RL til at flytte til et andet sted i udkanten af Prag og har anvist fem forskellige muligheder til amerikanerne, men RFE/RL siger, at ingen af de fem steder opfylder deres ønsker, men at man dog er villige til at flytte – hvis det blot bliver til et andet sted i centrum af Prag. Angiveligt skyldes modviljen mod at flytte til udkanten af Prag, at det vil betyde at mange af de ansatte så får en længere transporttid til arbejde.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -