Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio Halsnæs' lokaler i fare
Mandag 11. oktober 2010
Af Ulrik Brinck
 
Efter at have haft til huse i kommunale lokaler i Hundested i 24 år risikerer Radio Halsnæs nu at skulle vælge mellem at blive sat på gaden eller flytte fra byen.
Spareplaner i Halsnæs Kommune har betydet, at kommunen ønsker at sælge ejendommen Lodsens Minde, hvor Radio Halsnæs har haft lokaler siden 1986. Stationen drives af frivillig arbejdskraft og får stillet lokaler gratis til rådighed af kommunen i henhold til folkeoplysningsloven.

Halsnæs Kommune mener imidlertid ikke at kunne stille andre lokaler til rådighed i Hundested, men har i stedet foreslået, at stationen flytter sammen med Radio 10FM i Frederiksværk, som ligeledes bor i kommunale lokaler. Det fortæller stationsleder på Radio Halsnæs Martin Spangenberg til radionyt.com. Hundested og Frederiksværk lå tidligere i hver sin kommune, men som følge af kommunesammenlægningerne i 2007 er de to byer nu begge en del af Halsnæs Kommune.

En flytning til Frederiksværk figurerer dog ingen steder på Radio Halsnæs' ønskeseddel, og stationen opfatter reelt sig selv som lukningstruet. "Hvis vi skal dele lokaler med en anden station, vil det være en stor forringelse med hensyn til både plads, selvbestemmelse omkring udstyr og muligheden for rent faktisk at kunne benytte studiet, når vi har brug for det, siger Martin Spangenberg og fortsætter:

"Vi vil meget gerne forblive lokalt forankret i Hundested, hvor vi bl.a. har et samarbejde med den nærliggende Lerbjergskolen om, at dens elever kan lave interviews og udsendelser hos os. Vi sender også håndbold fra Hundestedhallen, hvilket vil blive besværliggjort, hvis radioen skal ligge i Frederiksværk.


Var næsten allerede solgt

Stationens lokaler var indtil for nylig allerede så godt som solgt.

Ejendomsudviklingsvirksomheden Innovater A/S havde indgået aftale om at købe Lodsens Minde og nabobygningen, som huser et bibliotek, samt en tredje bygning, Lemches Købmandsgård, der dog ikke er kommunens. Innovaters plan var at rive alle tre bygninger ned og bygge to supermarkeder på grundene. Men på grund af omfattende borgerprotester mod nedrivningsplanerne vedr. Lemches Købmandsgård gik handlen i vasken. Kommunen ønsker dog stadigvæk at sælge Lodsens Minde og biblioteket, og det vides p.t. ikke, om Innovater i sidste ende alligevel køber disse to ejendomme, fortæller Martin Spangenberg.


Indsamler underskrifter

Bygningen, som radioen bor i, er dermed ikke solgt endnu, og kommunens Udvalg for Kultur, Fritid og Nærdemokrati skal tage endeligt stilling til spørgsmålet om radioens lokaler den 10. november.

I håb om at kunne påvirke lokalpolitikerne op til denne dato har Radio Halsnæs startet en underskriftindsamling, dels på papir i forskellige butikker primært i Hundested, og dels på radioens hjemmeside, www.1045fm.dk . Underskriftindsamlingen vedrører spørgsmålet om, hvorvidt radioen skal kunne forblive i Hundested.

På samme frekvens som Radio Halsnæs sender også en anden station, Radio HLR. Men da Radio HLRs udsendelser produceres i studier indrettet i et privat hjem, er det ikke en option at lade Radio Halsnæs flytte ind her. Tværtimod vil Radio HLR ifølge Martin Spangenberg også blive berørt, hvis Radio Halsnæs må lukke, da HLRs signal teknisk fremføres til senderen via Radio Halsnæs.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -