Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Forfærdelse blandt græsrodsradioer
Tirsdag 14. maj 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Mens regeringens forslag til en ny mediepolitisk aftale både blandt partierne på Christiansborg og blandt aktører på markedet samt medieforskere modtages ganske positivt, så er holdningen helt anderledes hos de forskellige interesseforeninger for græsrodsradioer. De læste Brian Mikkelsens forslag med forfærdelse og spørger nu sig selv, om regeringen giver dødsstødet til lokalradio og -tv?
I en fælles udtalelse fra 'Sammenslutningen af Lokale Radio- og TV-stationer i Danmark' (SLRTV), 'Den Kristne Producentkomite' (KPK), 'Værkstedssammenslutningen' og 'Danske Uddannelsesmedier' (DU) hedder det, at det er med forfærdelse at man er blevet præsenteret for regeringens medieudspil og dets konsekvenser for de ikke-kommercielle radio- og tv-stationer i Danmark.

De peger på, at hvis 25 mio. kr er den eneste støtte regeringen fremover vælger at give de ikke-kommercielle radio- og tv-stationer, så er det mere end en halvering af det nuværende tilskud.

Det hedder videre at "kommercialiseringen på specielt radioområdet øges betydeligt og stationernes forankring i lokalsamfundet fjernes, hvilket altsammen, hvis det vedtages, vil betyde, at flere af vores stationer vil lukke, mens andre med øjeblikkelig varsel må fyre personale".

Udspillet er fyldt med pæne ord om bevarelse af danskheden, men realiteten er, at udspillet især tilgodeser kommercielle interesser, herunder flere amerikansk-ejede radio- og tv-stationer, på bekostning af græsrodsradio og -tv i Danmark, hedder det til sidst i udtalelsen fra gruppen af brancheorganisationer for de idebaserede ikke-kommercielle radio- tv-stationer i Danmark.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -