Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Sverige: Flere stationer på samme frekvens
i Skåne

Mandag 16. maj 2011
Af Poul Foged
 
Snart kan man måske i Skåne opleve de horrible tilstande, som danske lokale radiostationer var ofre for op igennem 80'erne og 90'erne, hvor mange radiostationer måtte dele samme frekvens. Guldkanalen, der sendes fra Lund på to 'nærradiofrekvenser' i Staffanstorp og Barsebäck skal formentlig til at dele frekvenserne med to nye radioer.
For at gøre forvirringen total så har Guldkanalen for nylig udlejet sin Barsebäck frekvens til MTG, der herfra sender sin rockkanal, og det er måske i virkelighed her problemet er opstået.

Dagbladet Sydsvenskan antyder i dag, at de to foreninger, 'Foreningen för 60-talsmusikens bevarende' (Staffanstorp) – og foreningen 'Kävlinge musikforening' (Barsebäck), er etableret af SBS, der driver 'Rockklassiker', der bl.a. har to frekvenser i Skåne. Bag begge foreninger står Robert Persson, der for flere år tilbage var særdeles aktiv i radiobranchen i Skåne. Han er ikke part i sagen påstår han:

"Vi kommer til at sende noget ganske specielt – og i helt eget regi. Jeg har haft kontakt med en repræsentant for de andre, der sender på frekvenserne, og jeg er sikker på, at vi løser dette her over de kommende uger".

Reglerne for nærradiofrekvenserne er anderledes end de øvrige frekvenser for private, kommercielle radioer, der har fået disse gennem en udbudsrunde. Nærradiofrekvenserne søger man, og i mange tilfælde får man tildelt sendetid. Nærradiofrekvenserne er gratis – i modsætning til de private, kommercielle frekvenser, der f.eks. i Malmø løber op i en million kroner. Man må så til gengæld ikke tjene penge på at sende nærradio. Det omgår man nemt ved at etablerede en forening, der herefter overlader sendetiden til et selskab, der driver radioen.

Robert Persson fortæller til avisen, at han kender medarbejderne på SBS: "Jeg var jo ansat i 90erne og i begyndelsen af 2000, men ellers forholder jeg mig helt neutral i denne her sag".

"Ingen kommentarer" er det eneste man kan få af svar fra Daniel Bengtzzon på DB Media, der driver Guldkanalen – og hos SBS Radios Staffan Rosell.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -