Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Talpa klar med idéer til dansk FM6-radio
Torsdag 2. oktober 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
"Radio er et levende medie. Det er teater for dine tanker. Derfor skal vi også have dj's eller sagt på en anden måde, der er i hvert fald mikrofoner i det studie, hvor vi skal sende fra". Det udtaler CEO for Talpa Radio International, Erik de Zwart til Markedsføring fra radioens danske hovedkvarter i Amalienborg Suiten på et københavnsk luksushotel. De Zwart oplyser også, at man nu har fundet lokaler i hjertet af København, men vil ikke sige hvor.
De Zwart afslører dog, at det bliver i "hjertet af København" - og "ikke i leveren" - og henviser dermed til Sky Radio, der sender fra lokaler i Nyhavn.

Erik de Zwart mener, at der er mange muligheder i Danmark. Han regner med at radiomarkedet i løbet af de næste to år kan blive løftet fra 2 til 5 procent af den samlede reklameomsætning. I Nederlandene er der også sket en eksplosiv vækst i radioreklamen. I 1989 var omsætningen på bare 35 mio. euro (260 mio. kr.), mens den nu er på 220 mio. euro (godt 1.6 mia. kr.).

Det var godt, at Talpa løb af med FM6 og ikke FM5. De Zwart mener, at FM5 blev for dyr - og konstaterer, at FM6 ikke er forpligtet til at sende et bestemt antal nyheder og et bestemt antal procent skandinavisk musik. "Selvfølgelig vil vi sende nyheder og spille dansk musik, men det skal ske fordi vores lyttere vil have det og ikke fordi vi er forpligtet til det. Radio er et medie, der ændrer sig hele tiden. Hvis det ikke er in at sende nyheder om to år, vil vi have friheden til at agere efter det", fastslår Erik de Zwart til Markedsføring.

Talpas nye danske radiokanal har endnu hverken navn eller format fastlagt. Man har ikke et fast koncept - men kun nogle idéer. Og så har man har gennemført en større markedsanalyse om danskernes forhold til de etablerede radioer, og hvad man forventer af en ny radio.

Det afsløres videre i artiklen, at der forventes omkring 20 medarbejdere i Talpas danske organisation. Radioens danske direktør, Jim Receveur, understreger overfor Markedsføring at det er vigtigt, at det bliver de rigtige personer - og at man gerne venter nogle måneder på, at den rigtige er fri af en konkurrenceklausul end tage den forkerte ind.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -