Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Telestyrelsen slæber VLR i retten for at sende med 160 Watt - i to plan
Fredag 23. august 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det hele startede med at en lytter i Randbøldal klagede over forstyrrelser fra VLR (Vejle Lokal Radio). Vedkommende boede langt nede i dalen, i en kælder og lyttede på en billig clockradio med få centimeter ledning som antenne. Men Telestyrelsen valgte alligevel at checke den lokale VLR sender og fandt ud af at den sendte med 160 Watt lodret og 160 Watt vandret. I alt 320 Watt mente Telestyrelsen, men det er VLR uenig i. Sagen endte derfor i går i retten i Vejle, hvor sagen - efter to timers bevisførelse - blev udsat.
VLR fremlagde i retten beviser for, at Telestyrelsen ikke nødvendigvis har ret, når de udregner den samlede udstrålede effekt på en sender. Derfor er Telestyrelsen nu sendt hjem, for at gennemgå vores påstande, oplyser VLR. Datoen for nyt retsmøde er endnu ikke fastlagt.

Sagen drejer sig om både om forskellige teknikker til at måle sendestyrken og forskellige tolkninger af loven på området, siger radiochef Peter Bruun Hansen. VLR og Telestyrelsen er nemlig uenig i metoden til at måle effekten på senderen.

VLR har valgt at udsende to "typer" radiosignaler fra den samme sender – hhv. lodret og vandret pokariseret, og ingen af signaltyperne overskrider den tilladte sendestyrke på 160 Watt. "Dermed overskrider vi heller ikke loven”, hævder cheftekniker Henrik Bach, der understreger, at metoden ikke betyder, at sendemasten kan række længere.

Men Telestyrelsen måler på hver af de to signaltyper og lægger populært sagt effekterne oven i hinanden. Resultatet er tilsyneladende en klar overskridelse af den tilladte sendestyrke.

VLR regner ikke med at vinde sagen. "Det er altid svært at vinde over Telestyrelsen. Men vi mener at have flertallet af landets teknikere og radiofolk med os, når vi peger på, at man ikke skal lægge de to signaler oven i hinanden. Hvis vi vinder sagen, og domstolene godkender vores tolkning af loven, kan vi forbedre lytternes modtageforhold betragteligt. Og det er vi villig til at gå i retten for”, siger radiochef Peter Bruun Hansen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -