Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Glem alt om FM og DAB - bare vælg en radiostation
Torsdag 4. marts 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I fremtiden skal radiolytterne måske slet ikke bekymre sig, om de skal vælge FM eller DAB. En ny software fra Frontier Silicon betyder, at man i stedet blot skal vælge den radiostation man vil høre. Så finder radioen selv ud af platformen.
En helt ny generation af radiomodtagere kan måske være på vej, skriver The Guardian. Fremtidens radiomodtagere vil kunne gøre det meget nemmere for folk at stille ind på deres favorit radiokanaler. Det vil være slut med at skulle tænke på, om de forskellige stationer nu sender på FM eller på DAB.

Frontier Silicon har netop i London præsenteret en demo-version af en ny Roberts EcoLogic 1 radio udstyret med en særlig chip, der fik radioen til selv at scanne for alle tilgængelige FM og DAB-kanaler - og sætte dem i alfabetisk rækkefølge. Derefter kunne man scrolle listen af radiostationer, og så vælge dén radiokanal man måtte have lyst til at lytte til.

Ideen kommer oprindeligt fra den tidligere medie-minister Siôn Simon.

Den britiske regering har ingen planer om at lukke FM-båndet, men man arbejder hen mod, at FM-båndet i fremtiden udelukkende skal anvendes til lokal radio.

Tony Moretta fra Digital Radio UK siger, at det nye system fra Frontier Silicon virker overbevisende, og at det ikke vil gøre radiomodtagerne dyrere.

Den nye software vil nu blive færdigudviklet. Bl.a. skal man tage stilling til, hvad man stiller op i den situation, hvor den samme radiostation optræder flere steder. Man skal også tage stilling til, om omskifterknappen mellem FM og DAB helt skal fjernes fra fremtidens radiomodtagere.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -