Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Lytterne er vilde med DR
Mandag 1. maj 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR har - ifølge de seneste Galluptal - slået mange års lytterrekord. Hver eneste radiolytter bruger nu to timer og et kvarter om dagen i selskab med DRs radiokanaler. Målt i andel af den samlede radiolytning (den såkaldte 'share' - også kaldet markedsandel) så står DR for ikke mindre end 73 procent af den samlede radiolytning i 1. kvartal 2006. Det er den højeste procentdel i de otte et halvt år, hvor Gallup Radio Index har lavet kvartalstal over danskernes radiolyttevaner.
Det er især de "gamle" kanaler P1, P3 og P4, der går frem, men også de nye digitale radiokanaler på DAB og netradioen bidrager til det flotte resultat, skriver DR i en pressemeddelelse.

DRs radiodirektør Leif Lønsmann tager fremgangen som et kvalitetstegn: "Danske radiolyttere er kritiske og kvalitetsbevidste og har mange radiokanaler at vælge imellem - ikke mindst på internettet. Så når de vælger os, er det fordi, vi adskiller os på indholdet, samtidig med at vi har formået at præsentere det på en tidssvarende og konkurrencedygtig facon," siger Lønsmann og peger på, at det ikke mindst er de ombejlede yngre lyttere, der i stigende grad vælger DR. I første kvartal af 2006 har denne målgruppe brugt 42 procent af sin samlede radiolyttetid på P3, hvor tallet for blot et år siden var 34 procent. Det er specielt P3's tilbud i hverdagene, der tiltaler lytterne - heriblandt også det nye formiddagstilbud 'Verdens bedste formiddag' med Morten Resen og Christina Høier som værter. De blev i gennemsnit hørt af 417.000 lyttere hver dag i årets første kvartal. Det er præcis 40.000 flere end for et år siden, hvor det for øvrigt også var Morten Resen, der var formiddagsvært. Dengang i programmerne 'Mig & Morten Resen'.

"Vi er meget glade for at kunne begejstre de yngre lyttere for public service-radio, ligesom vi er meget glade for den fantastiske dialog med vores lyttere, ikke mindst om formiddagen, siger P3-chef Carsten Worsøe, mens P3-vært Morten Resen supplerer:

"Vi bliver snart nødt til at få lagt ekstra telefonlinjer ind i studiet - simpelthen fordi reaktionerne fra lytterne er overvældende hver eneste formiddag. Hvad enten vi diskuterer sort arbejde, folks til tider patetiske forhold til deres kæledyr eller mænd på 30, der stadig får vasket tøj af mor," siger han.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -