Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


EU-radio udvider sendetiden
Tirsdag 7. september 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
EU bruger hvert år over 200 mio. euro (1.5 mia. kr.) på at propagandere for EU og på at få borgerne i EU til at føle sig som EU-borgere i stedet for danskere, svenskere, franskmænd osv. En del af pengene går til Radio Mælkebøtten i Fredericia, der producerer de danske Euranet udsendelser. Og det går så strygende, at man fra i dag udvider udsendelsernes længe fra 10 til 15 minutter.
De ekstra minutter er i første omgang et resultat af opfordinger fra alle, der har oplevet at udsendelserne var for korte, skriver Euranet i en pressemeddelelse, og fortsætter: "Men også at vi faktisk har fået udviddet budgettet, så vi har råd til at sende de ekstra minutter."

Det er EU-kommissionen, der betaler for udsendelserne. I alt er der afsat 5.8 mio. euro (43 mio. kr.) til radioudsendelserne, der indeholder både nyhedsoverblik og magasinprogrammer, fra projektets start i februar 2006 og de følgende fem år. Euranet er nu udbredt til 13 EU-lande. Ambitionen er, at man i 2012 vil sende radio på alle de 23 officielle EU-sprog.

Det ugentlige danske program på nu 15 minutter behandler bl.a. emner som Gadaffis indflydelse på EU udenrigspolitik igennem Silvio Berlusconi, EU's flygtningesystem nær sammenbrud, nyt direktiv om dyrevelfærd i EU-parlamentet og om gradvis udskiftning af glødepærer. Alt sammen ud fra et europæisk perspektiv, og med et overordnet formål om at skabe en europæisk identitet - frem for en national identitet.

Det oplyses ikke, hvor mange danske radiostationer, der sender radioindslagene fra Euranet.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -