Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio Møller skal satse på nye platforme
Torsdag 11. november 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Fremtidens radiolytning vil komme til at ske på smartphones og nettet, ikke på FM-nettet. Sådan lyder det fra Radio Møllers amerikanske forbillede, National Public Radio (NPR).
NPR har de seneste to år fordoblet antallet af lyttere til 37 millioner ugentlig ved at satse på applikationer til smartphones og iPad samt ikke mindst podcasts og et prisbelønnet website. Politiken skriver i dag, at de mange millioner licenskroner til kulturminister Per Stig Møllers nye radiostation - populært kaldet Radio Møller - vil kunne være spildt, hvis der ikke bliver taget højde for de nye distributionsformer.

Zach Brand, NPR's direktør for strategi og teknologi, siger til Politiken, at radiovanerne i USA har ændret sig kraftigt, siden iPhone blev lanceret. Når den kommende generation af amerikanske biler bliver præsenteret på messerne til januar, så vil de ikke længere være forsynet med en gammeldags FM Radio. De vil have internetradio og/eller blive styret fra en smartphone.

"Det bliver absolut skelsættende for den måde, vi hører radio på. Derfor skal en moderne radiostation være til stede på alle platforme for at nå ud til brugerne," siger Zach Brand, og fortsætter: "Vi ved ikke, om FM-båndet dør om 10 eller 50 år, men lytterne flytter sig allerede. Vi talte i 7 år om, at de ville flytte til mobilen, og så skete det pludselig, da iPhone blev lanceret. Det er umuligt at sige, præcis hvornår det sker, men det vil ske."


Mobile platforme er radioens genfødsel

Den øverste chef for NPR, Vivian Schiller, har i flere år klart sagt, at fremtiden for radio er mobil og på nettet. Samtlige medarbejdere er gennem de seneste tre år blevet sendt på efteruddannelse i webjournalistik i op til syv uger. Nu udvikler NPR programmer i samarbejde med brugerne på nettet og er langt fremme på iPhone og senest iPad, hvor stationens applikation er blevet downloadet mere end 300.000 gange.

Vivial Schiller siger iflg. Poltiken til Wall Street Journal, at de nye apps "kommer som sendt af Gud, fordi de er så lette at have med overalt, samtidig med at du kan lytte til lige de programmer, du vil."


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -