Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Mogens Jensen meget tilfreds med aftale
Fredag 12. juni 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Socialdemokraternes kultur- og medieordfører Mogens Jensen er begejstret for den nye tillægsaftale til medieforliget. Han er især glad for, at kulturministeren har lyttet til det allerførste råd Socialdemokraterne gav hende som minister, nemlig at droppe den store FM-replanlægning. "Det ville have været en teknologisk fejlinvestering af dimensioner at poste penge i det gamle FM-bånd fremfor ny digital radio," skriver Mogens Jensen i dag i Herning Folkeblad.
"Jeg er meget tilfreds med aftalen om udvikling af radiomarkedet i Danmark, som medieforligspartierne indgik tirsdag aften. Med aftalen afstår Kulturministeren fra at gennemføre en omfattende replanlægning af FM-båndet, som ville have kostet over 300 mio kr. Alene Danmarks Radio ville skulle betale over 40 mio årligt ligesom DR-lyttere ville opleve forringet modtagekvalitet," skriver Mogens Jensen.

Han synes også, at det er rigtigt godt, at DR bevarer den 4. landsdækkende FM-kanal. Det er her, DR i øjbelikket sender P2.

Mogens Jensen skriver, at det ikke mindst skyldes et voldsomt pres fra mange P2-lyttere og kulturinteresserede, som har skræmt regeringen fra at ville gennemføre forslaget i denne omgang.

Mogens Jensen hæfter sig også ved, at "radioaftalen sikrer flere ressourcer til både DR, Public Service-puljen og de regionale TV-2-stationer." Det sker ved, at de penge der var afsat til FM-replanlægningen nu i stedet - sammen med andre udisponerede licensmidler - bruges til at styrke DAB, DR's programvirksomhed og TV-2-regionerne.

"Det er jeg meget tilfreds med," skriver Mogens Jensen videre i Herning Folkeblad. Ikke mindst synes han, at det er godt at TV-2-regionerne får de hidtil øremærkede radiopenge. TV 2-regionerne har iflg. Mogens Jensen behov for ekstra ressourcer når de fra 1. november skal sende en time ekstra dagligt.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -