Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Jens Gjøl er død
Fredag 5. januar 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Kort før sin 80 års fødselsdag døde en af dansk lokalradios pionerer og gamle kæmper, Jens Gjøl. Jens Gjøl var med lige fra starten i 1983 i Aalborg, han stod i spidsen for Aalborg Arbejder Radio og han var i en årrække formand for Sammenslutningen af Lokale Radio- og Tv-stationer.
Jens Gjøl var med fra starten af græsrodsradioen, Radio Aalborg, i 1983, og da en række venstreorienterede fagforeninger i Aalborg startede Aalborg Arbejder Radio i 1987, kom Jens Gjøl til at stå i spidsen for denne station som udsendelsesleder og senere formand. Efter Aalborg Arbejder Radios lukning i 1993 fortsatte Jens Gjøl med at lave radio. Han var i mange år aktiv som studievært på både Folkets Radio og Radio Aalborg, bl.a. på redaktionen 'Byens hverdag'. Jens Gjøl lavede radio frem til omkring årtusindskiftet.

I en længere årrække var Jens Gjøl formand for de ikke-kommercielle radio- og tv-stationers interesseorganisation, Sammenslutningen af Lokale Radio- og Tv-stationer. Han beskrives som en brav kæmper, der gjorde en meget stor indsats for de ikke-kommercielle stationers vilkår.

Jens Gjøl var - siden sin ungdom - aktiv på den politiske venstrefløj og medlem af DKP. Før radioen blev en stor del af Jens Gjøls liv, var han bl.a. aktiv i modstanden mod Vietnam-krigen, atom-marcherne og Folkebevægelsen mod EF. En af hans store passioner var Cuba, som han besøgte flere gange. Jens Gjøl havde mange forskellige job. Han har bl.a. arbejdet i landbruget, været lærer på St. Restrup Højskole, arbejdet som jord- og betonarbejder, været underviser i Forsvarets Civilundervisning, arbejdet på musikstedet 'Multi Maren' og sågar været rationaliseringsekspert.

For et par år siden blev Jens Gjøl alvorligt syg og flyttede fra Aalborg til Mørkøv, for at være i nærheden af sine børn.

Jens Gjøl bisættes i morgen lørdag fra Margrethe kapellet i Holbæk.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -