Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Falske toner i mediedebat
Mandag 15. juni 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Der har længe svævet en trussel over DRs P2 - som er forum for kultur, jazz og klassisk musik - og som har fastholdt en høj kvalitetsmæssig profil, der lever op til public service-begrebets præmisser, og denne trussel er ikke blevet mindre, efter at de borgerlige klart har meldt ud, at de ønsker at sende kanalen ud i udbud fra januar 2011. Men det er ikke for at skabe bedre radio, skriver Politiken i en leder. Det er ideologi - og for igen at åbne en dør for kommerciel public service-radio - på trods af de fejlslagne forsøg.
Da Sky Radio og Radio 100FM i 2003 erhvervede sig den 5. og den 6. FM-kanal kunne daværende kulturminister Brian Mikkelsen (kons.) ikke få armene ned af begejstring over, at danskerne ikke længere behøvede at nøjes med DR.

"Sejren viste sig imidlertid alene at være af ideologisk karakter, idet ingen af de kommercielle aktører kunne få en fornuftig forretning ud af det," hedder det i Politiken lørdag.

Og nu vil de borgerlige igen udbyde en radiokanal til kommercielle aktører, nemlig den 4. landsdækkende radiokanal, hvor DR P2 nu sender.

"Den skjulte dagsorden er at stække DR, selv om institutionen faktisk på netop dette område, efter omstændighederne, gør det godt. Danske radiolyttere kan ikke være tjent med regeringens dobbeltspil," skriver lederskribenten i Poliken, og fortsætter:

"For der er intet, som tyder på, at en kommerciel udbyder vil kunne tjene penge på at sende lødige filmmagasiner og jazzmusik, hvorfor det højst sandsynligt endnu engang vil ende i uendelige mængder af Phil Collins-hits, sminket med det tyndest tænkelig lag public service-makeup, når ideologiske intentioner banker panden mod medievirkelighedens mur, bygget efter laveste fællesnævner."


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -