">
Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ingen grund til at lukke FM-båndet
Fredag 12. juni 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det er forkert at sætte et årstal på, hvornår FM-båndet skal lukkes, sagde kulturminister Carina Christensen (kons.) i dag, da hun medvirkede i P1-programmet 'Mennesker og Medier'. Hun fastholdt også, at regeringen mener, at den 4. landsdækkende radiokanal skal i udbud, men at det er afgørende, at der bliver tale om "public service radio af meget, meget høj kvalitet".

Carina Christensen blev i 'Mennesker og Medier' spurgt om, at man ikke - ved at droppe replanlægningen - i virkeligheden bekræftede DRs dominans på radiomarkedet i mange år frem - og forhindrede kommerciel radio i at udvikle sig.

"Ja, det synes jeg er noget vrøvl," svarede ministeren og forklarede at tiden er løbet fra en replanlægning. "Teknologien har udviklet sig med lynest hast," fremhævede Carina Christensen.

Hun tror at fremtiden bliver DAB/DAB+, hvor der bliver plads til endnu flere radiokanaler - end det ville være tilfældet ved en replanlægning af FM.

Selv om ministeren tror på digital radio, slog hun samtidigt fast, at hun umiddelbart ikke ser nogen grund til at lukke FM-båndet.

Som begrundelse herfor nævnte ministeren bl.a., at det ikke er nødvendigt at inddrage frekvenserne på FM-båndet for at indføre digital radio - og at der fortsat skal satses på FM - ikke mindst med den 4. landsdækkende FM-kanal, FM4.

Netop FM4 har udviklet sig til en varm kartoffel. I radioaftalen, som ministeren selv betegnede som en af de helt store ting hun havde fået gennemført i hendes 9 måneders ministerperiode, blev spørgsmålet sendt til hjørnespark. DR beholder kanalen i endnu 1½ år - udover den aftalte koncessionsperiode.

Men regeringen fastholder, at man stadig ønsker, at der skal ske et udbud af FM4. Bare ikke lige nu - pga. finanskrisen.

Når - eller hvis - der kommer et sådant udbud vil VK-regeringen iflg. Carina Christensen sigte efter flg. tre principper for udbuddet

1: "Udbud der skaber mulighed for, at der kan ske et monopolbrud i forhold til DRs public service radio".

2. "Der skal sikres fornuftige økonomiske rammer for at drive en sådan alternativ public service radio".

3. "Der skal være tale om public service radio af meget, meget høj kvalitet".

Og så sluttede den konservative minister ellers af med at sige, at hun overhovedet ikke mente, at der i Danmark findes et socialdemokratisk mediemarked - på trods af at DR og TV 2 er statsejede.

"Vi er glade for DR og TV 2 og fint tilfredse med, at vi har stærke public service tilbud," sagde Carina Christensen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -