Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Glæde og lettelse over radio-liberalisering
Mandag 3. juni 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
For første gang nogensinde har vi en kulturminister, der er positiv overfor kommerciel radio, konstaterer en glad og lettet Kasper Kryger, adm. direktør for Sky Radio, i dag i en kommentar til det nye medieforlig, som han hilser varmt velkomment. De tidligere stramme reguleringer for drift af kommerciel lokalradio bliver nu gjort betydeligt friere – bl.a. ophæves forbud mod networking og det bliver legitimt at drive radio som almindelig erhvervsvirksomhed.
I den nye aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti slås det nu fast, at de lokale nævn IKKE ”med mindre afgørende lokale hensyn taler imod – kan nægte en lokal radio- eller tv-station adgang til at deltage i et netværkssamarbejde”. Dog har de lokale nævn fortsat mulighed for at prioritere lokal nyhedsformidling.

Forbudet mod at erhvervsvirksomheder kan have bestemmende indflydelse i lokale radiostationer ophæves, forbuddet mod at samme person kan indgå i ledelsen af mere end én radio- og tv-station ophæves og kravet om, at et flertal af bestyrelsens medlemmer i sendetilladelsesforeninger eller selskaber skal have bopæl i det lokale område, ophæves også.

Det er alt sammen forhold og regler, der er gennemført at tidligere tiders kulturministre der alle har været fjendtlige overfor kommerciel radio, og som har haft et udgangspunkt om at gøre det så vanskelig som muligt for kommercielle aktører, siger Kasper Kryger fra Sky Radio.

Der nedsættes nu en arbejdsgruppe, der skal kigge på den fremtidige lokalradio- og tv ordning – bl.a. skal det undersøges nærmere, om der kan etableres en egentlig tolagsstruktur på radioområdet. Indtil denne arbejdsgruppe er færdig, vil der kun kunne udstedes midlertidige sendetilladelser.

Hele den mediepolitiske aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti kan læses her: http://www.kum.dk/kum.asp?color=2&file=/./dk/2_IND.asp (under 3. juni 2002)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -