Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


S vil rulle forringelser for DR tilbage - måske kommer Per Stigs radio aldrig i luften
Onsdag 26. maj 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det kan have lange udsigter inden Per Stig Møllers nye radiokanal på FM4-nettet kommer i luften. Hvis nogensinde. For det første skal udbuddet af radiokanalen tilrettelægges "efter drøftelse med EU-kommissionen," og for det andet vil Socialdemokraterne og SF rulle forringelserne for DR tilbage, hvis de får flertal efter næste valg. Socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen tror, at det kan blive svært at få etableret den nye radiokanal inden det kommende folketingsvalg.
"Det er helt klart, at vi vil rulle ting tilbage, når vi kommer til magten. Hvad vi præcis vil gøre, og hvordan, det offentliggør vi senere på ugen. Men det ligger helt klart fast, at SF, S og de Radikale kommer med et samlet bud på, hvad der bør ske. Vi vil lave et nyt medieforlig, hvis der kommer et regeringsskifte," siger Mogens Jensen til Journalisten.dk.

Han tvivler i øvrigt på, at det kan nås at få etableret den nye radiokanal inden et valg:

"Jeg tror det blvier svært inden et folketingsvalg. Men hvis det lykkes, så må vi undersøge juridisk, hvordan og hvorvidt det er muligt, at rulle tingene tilbage."

Køreplanen for den nye radiokanal er iflg. medieaftalen, at der skal nedsættes et hurtigt arbejdende udvalg med 3-5 medlemmer, der til august skal fremkomme med et forslag til "en mere præcis og sammenhængende programprofil" ud fra de rammer, som der er opstillet i det smalle medieforlig. Herefter skal kulturministeren sammen med V, Kons, DF og Liberal Allaiance aftale de præcise udbudsvilkår.

Men - da der er knyttet licensmidler til kanalen - skal udbuddet tilrettelægges "efter drøftelse med EU-kommissionen".

Socialdemokraternes Mogens Jensen siger, at der ingen er, der ønsker den nye radiokanal, som regeringen vil bruge 100 millioner kroner om året på.

"Det er helt eksorbitant at fyre et trecifret millionbeløb af på en radiostation, som ingen ønsker", siger Mogens Jensen til Ritzau.

Socialdemokraterne skulle dog have været parate til at lade kanalen gå i luften, men kun for 60 mio. kr. årligt og kun, hvis det ikke gik ud over DR. Mogens Jensen forsøgte således under forhandlingerne at skaffe de nødvendige penge til den alternative radiokanal ved at sætte erhvervslivcensen op.

Men for VKO var det afgørende - af ideologiske grunde - at pengene blev taget fra DR.

Socialdemokraterne vender sig derfor nu mod hele aftalen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -