Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Politikere rygende uenige om Radio Møller
Mandag 4. oktober 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
For første gang i mange år var det lykkedes at samle en række mediepolitiske ordførere på Radiodays i år. Det kom der dog ikke meget ud af. Mediepolitikerne snakkede især indholdskrav til Radio Møller, og ikke uventet er forligspartierne V-K-O-LA og S-SF stadig helt uenige.

Socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen sagde på den mediepolitiske spørgetime på Radiodays i afvigte weekend, at forligskredsen bag den nye radiokanal er på vej til at svigte udgangspunktet for radiokanalen. Oprindeligt var det planen, at den nye radiostation på FM4-frekvenserne - populært kaldet Radio Møller - først og fremmest skulle være en konkurrent til P1 og P2. Men med valget af News/Talk formatet vil det betyde mere konkurrence til både P3 og P4 samt de kommercielle radiokanaler.

Mogens Jensen fastholdt, at hvis der kommer et regeringsskifte inden konkrakterne med vinderne af den nye radiokoncession er underskrevet - så vil den nye radiokanal ikke blive til noget.

Kaspar D. Lindhardt, sekretariatsleder i Styrelsen for Bibliotek & Medier, oplyste på en anden session på Radiodays at man stiler mod et udbud af FM4-frekvenser til FM4 i begyndelsen af januar, og at en afgørelse om, hvem der vinder de attraktive frekvensern kan ventes omkring 1. april 2011. Dermed kræves det et folketingsvalg - med S-SF som vindere - inden for et halvt år, hvis S-SF skal nå at få spændt ben for den nye radiokanal. Når først sendetilladelsen er givet, og kontrakten herom er indgået, vil det i praksis være umuligt at standse den nye radio.


14 pct. kultur på Radio Møller

Det helt dominerende tema i 'den mediepolitiske spørgetima' var indholdskravene til Radio Møller.

Ordstyrer Kurt Strand havde hæftet sig ved, at der lægges op til en detaljeret indholdsstyring af den nye News/Talk-radiokanal - bl.a. skal der sendes 14 pct. kultur. Ordstyreren forsøgte at få paneldeltagerne til at definere, hvad der er kultur, hvilket et par af deltagerne også var ved at falde i vandet på, indtil Venstres medieordfører Ellen Trane Nørby slog fast, at der ligger klare europæiske definitioner på, hvad kulturstof er. Det er dog EBU, der har lavet disse definitioner, og ikke EU - som Ellen Trane kom til at sige.

Fra salen forklarede Ole Søndergaard, der har siddet i det udvalg, der hen over sommeren har udarbejdet forskellige mulige indholdskrav til Radio Møller, hvorfor der er ret detaljerede krav til den nye kanal: "Det handler om, at vi skal undgå, at det bliver muligt for vinderen af FM4 at snyde. Det skal ikke være muligt for folk som Jesper Sehested Lund [der også sad i udvalget. /red.s anm.] og mig, at lave kanalen om til en pop-radio."

Der er en meget detaljeret programplan fra udvalget, men dette er alene ment som et eksempel på, hvordan en sendeflade kan se ud. Efter det mediepolitiske topmøde på Radiodays har Ellen Trane Nørby da også til Journalisten.dk udtalt, at radioplanen bare er inspiration.

"Uudvalgets detailstyring er bare eksempler. De har prøvet at lave en radioplan, men det er ikke ensbetydende med, at det så også skal overtages. Anbefalingerne har aldrig været det, som skal kopieres over," siger Ellen Trane.

Kravet om 14 pct. kultur vil man dog ikke fravige.


Må DR smide de smalle public service ting over på DAB

Fra salen spurgtel Jim Receveur politikerne om, hvordan de forholdt sig til, at DR placerer smalle public service tilbud på DAB, mens der på FM kun sendes radio for lyttere under 50.

Men politikerne havde ikke lyst til at svare på, om DRs public service forpligtelser fremover skal opfyldes på FM - eller om DR kan vælge at placere noget på DAB og noget på FM. Det er noget der skal forhandles om i den kommende tid, sagde Ellen Trane, uden at afsløre sin egen holdning til spørgsmålet.



Foto: Fem af deltagerne ved den mediepolitiske spørgetime på Radiodays 2010: Simon Emil Ammitzbøll (Liberal Alliance), Ellen Trane Nørby (Venstre), Mogens Jensen (Socialdemokraterne), Per Clausen (Enhedslisten) og Holger K. Nielsen (SF).



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -