Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Det skal ikke være Møllers egen lille kanal
Fredag 21. maj 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Kulturminister Per Stig Møller vil gerne høre Mozart fra P1s nye konkurrent, men lover at spørge fagfolk til råds, når programprofilen skal lægges. Politiken skriver i dag, at den konservative kulturminister har lyttet til kritikken, og at han derfor vil nedsætte et udvalg af radiofolk, som skal vejlede om, hvordan en ny licensfinansieret, privat-drevet P1-konkurrent skal se ud.
"Jeg skal selvfølgelig ikke påføre Danmark en radiokanal, som jeg tegner ud fra mine egne erfaringer, fra dengang jeg ledede programredaktionen på DR i 70' erne," siger Per Stig Møller i sin første offentlige kommentar til de igangværende medieforhandlinger.

"Det skal ikke være Møllers egen lille kanal", siger kulturministeren, efter at flere fagfolk har kritiseret ministerens oplæg for at være "gammeldags" og "en rodebutik".

Til Politiken forklarer Per Stig Møller: "Jeg har ikke noget imod DRs P1. Jeg bruger den meget intenst om morgenen og hører også Orientering. Det er en fremragende kanal, men der er ingen, der siger, det ikke kan sammensættes på en anden måde. Mangfoldighed er vigtigt for den demokratiske debat."

Ministeren konstaterer, at områder som nyheder, samfundsstof - herunder socialstof, uddannelsesstof, politisk stof. Og kulturstof. Det er på mange måder et nødlidende stofområde og gledet lidt i baggrunden i DR.

Kritikerne har sagt, at en bred radiokanal, som der er lagt op til, ikke vil kunne få ret mange lyttere, da der ikke er tale om "en klar profil".

Per Stig Møller afviser og peger på situationen i Norge, hvor en radiokanal efter samme devise - med nyheder, aktualitets- og kulturstof har 1.7 mio. lyttere ugentligt.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -