Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Udlandsdanskere udelukket fra at følge VM-fodbold på DR
Torsdag 8. juni 2006
Af Thomas Nielsen
 
Mange danskere i udlandet har valgt at modtage DR's kanaler via et satellitsignal og et abonnement. Men DR's kontrakt om VM i fodbold giver alene mulighed for at sende kampene i Danmark. Det betyder, at lyttere i Europa ikke som sædvanligt kan modtage DR's tilbud, når der er VM-fodbold på programmet.
Udover de mange tusinde danskere med fast bopæl i udlandet, vil eksempelvis også de danske soldater udstationeret i udlandet og medarbejdere på de danske ambassader, være udelukket fra at følge VM-fodbold på DR Radio

"Jeg må beklage, at det i kontraktforhandlingerne om VM i fodbold ikke har været muligt at sikre danskere i udlandet adgang til kampene. Derfor er vi nødt til at slukke for signalet i udlandet under kampene og henvise seerne til andre radiostationer, hvis de ønsker at følge med i de direkte transmissioner," siger Lars Grarup, der er DR's direktør for tv og nye medier.

Rent praktisk sker det ved, at der bliver lukket for de kort, der giver adgang til P3 i det tidsrum, den direkte transmission af kampene varer. Lukning af kortene bliver foretaget af Canal Digital, da det er dem, som administrerer kortene.

At DR i følge kontrakten om VM i fodbold alene har mulighed for at sende kampe i Danmark betyder, at der også sker ændringer for DR's netradio. Således vil der ikke være direkte radiotransmission fra kampene på dr.dk. Det betyder, at radiokanalen DR Sport på dr.dk slukker under kampene, og at P3-netradio i stedet sender programmet 'Kein fussball'.

DR understreger, at det kun berører de, der lytter til radio på internettet. P3 på FM-båndet samt DR Sport og P3 på DAB-nettet sender direkte fra kampene.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -