Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Tyskland: DW skærer i kortbølgen
Torsdag 19. maj 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Deutsche Welle (DW) har i årtier været en af de helt store internationale radiofonier på kortbølgen - på linie med BBC World Service, VoA, China Radio International, Voice of Russia osv. - men det er snart slut. Fra efteråret skærer DW sendetiden på kortbølge fra 260 til 55 timer ugentligt.
Fra den 1. november er det helt slut med udsendelser fra DW på kortbølge til alle andre steder på kloden end Afrika og dele af Asien. Bl.a. slutter DW helt med at sende på tysk, russisk, farsi og indonesisk på kortbølge. Tilbage bliver udsendelser på amharic, kinesisk, dari, engelsk og fransk til Afrika, hausa, kiswahili, pashtu, portugisisk til Afrika og urdu.

Nedskæringen af den samlede ugentlige sendetid fra 260 til 55 timer betyder også, at to relæ-stationer lukkes - nemlig Trincomalee i Sri Lanka og Sines i Portugal.

De drastiske nedskæringer i kortbølgeudsendelserne fra DW betyder, at den tyske udlandsradio i stedet vil satse på at få sendetid på lokale FM-stationer verden over, en øget satsning på on-demand og streaming på nettet samt mobile tjenester. DW har i mange år også satset på tv, og aktiviteterne på dette område vil ligeledes blive forstærket.

DW's fokus i de kommende år vil være Afrika syd for Sahara, Mellemøsten, Iran, Nordafrika, Sydasien og Afghanistan, Rusland og Latinamerika.


Foto: DW's sendestation i Sines, Portugal, lukkes pr. 1. november 2011. Stationen blev bygget i 1970 og råder i dag over 3 stk. 250 kW kortbølgesendere. (Fotograf: Stig Hartvig Nielsen).



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -