Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


En masse valg…
Torsdag 4. december 2008
Af Martin Larsen
 
UGENS KLUMME: For nylig var der generalforsamling og valg til foreningen Radioerne’s bestyrelse. Tillad mig at starte denne klumme med at takke for valget og tilliden. Jeg glæder mig til arbejdet, der venter forude. Og således bliver denne klummes tema: VALG – i bred forstand.
Branchen er præget af daglige valg; valg af musiksammensætning, indhold i programflader, redaktionelle prioriteringer, valg af formater og så videre.

Et af de mere interessante valg i den seneste måneds tid er Talpa Radio/100FM’s valg om først ikke at betale, dernæst delvis betale for til slut at melde ud at man helt vil betale den meget omtalte koncessionsafgift.

At tankerne bag Talpa Radio/100 FM’s forskellige valg og udmeldinger er at tvinge danske politikere til at træffe en (ny) beslutning om, hvilke vilkår kommerciel dansk radio skal drives på, er der vidst ingen tvivl om.

Spændende bliver det så, hvad politikerne vælger.

Om 100FM har held med at få nedsat koncessionsafgift og siden gennemført den frekvensreplanlægning, som vist nok alle andre i branchen efterhånden er imod.

Politikkernes valg er dermed meget spændende – fordi det ikke bare handler om 100FM og deres problemer og ønsker, men også betyder en masse for resten af branchen.

For hvad sker der med de stationer, som har en vis andel af omsætningen fra Det Danske Radiobureau DDR, hvis 100FM på et tidspunkt måtte lukke?

Og i forlængelse heraf et andet valg: Radio Viborg har trukket sig ud af både Radionet-formatet, og vælger fremover selv at producere sine udsendelser. Samtidig har man også valgt at trække sig ud af DDR, og dermed satse på sin lokale omsætning – suppleret med et nyt samarbejde om salg af annoncer til bureauer og aktører, som gerne vil ud landsdækkende, men nu mangler dækning i en del af det jyske område.

Med disse helt aktuelle valg in mente, tegner der sig lige nu et billede af en branche, hvor forskellene (igen) skinner i øjnene:

De største aktører, som vil dække Danmark mest muligt med et landsdækkende produkt og de mellemstore og mindre aktører, som vil dække deres respektive områder bedst muligt med et lokalt og regionalt produkt.

Spørgsmålet er så bare, hvem af disse der skal have de bedste betingelser. Eller om der findes løsninger, som alle kan være tilfredse med.

Og vil de valg, der skal træffes af politikerne ske ud fra kendskab, viden og engagement, pression, passion eller …?

- - -

Martin Larsen (30) er direktør for Radio Diablo i Svendborg.
- Har arbejdet med radio siden starten af 1990’erne – først som frivillig radiovært, siden ansat ved Radio 3 i Odense og efterfølgende ved sydfynske Radio Diablo.
- Drevet egen virksomhed siden sit 18. år, derudover læreruddannelse – indtil radio blev valget af levevej.
- Tillidsposter: Tidl. bestyrelsesmedlem i KOMM og ShoppingSvendborg, og tidl. formand for Svendborg Bycenterforening. Nu bestyrelsesmedlem i Radioerne.
- Er inspektør i RoundTable 38, Svendborg.
- Medejer af virksomhederne Radio Diablo ApS., konsulentvirksomheden BraLar ApS. og bolig- og livsstilsbutikkerne Sibra Svendborg og Sibra Rudkøbing.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -