Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Nyt dagligt debat-program på P1
Onsdag 8. januar 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR P1 har nu fået sin egen pendant til avisernes debatsider. Hver dag efter middagsradioavisen kl. 12.30 inviteres lytterne til at deltage i den aktuelle debat. En stor del af af indlæggene i radioprogrammet, der sendes seks dage om ugen, vil komme fra programmets hjemme-side. Formålet med programmet er "at understøtte den skærpede samfunds- og debatprofil på P1", forklarer P1-redaktør Anders Kinch-Jensen til radionyt.com. Det skal ske ved dels at øge aktualiteten samt at øge og kvali-ficere debatelementet. "Og det sker primært i de områder, hvor vi har mange lyttere. Altså også omkring 12-radioavisen", siger Kinch-Jensen.
'P1 Debat' sendes efter middagsradioavisen hver dag undtagen lørdag med meninger og debat om alle mulige hjørner af samfundet - og om P1s afspejling af det, hvis lytterne mener, at det skal have et kritisk ord med på vejen. Programmet varer et kvarter på hverdage, og om søndagen udvides sendetiden til en halv time. Programmet genudsendes hver aften kl. 18.50 efter aftenradioavisen.

Mange radioprogrammer har en hjemmeside som supplement, men for ’P1 Debat’ bliver hjemmesiden www.dr.dk/p1 selve nerven i programmet. Her vil der være frit slag for lytterne til at udtale sig om alt, hvad der ligger dem på sinde, og dét vil, sammen med breve, faxer m.m., danne grundlaget for en stor del af debatten i radioen.

"Man kan sige, at debatten på hjemmesiden svarer til, hvad der kommer ind af læserbreve og ytringer til en debatredaktion på en avis", siger Tine Götzsche, den ene af redaktionens tre medlemmer. "Radioversionen af P1 Debat svarer til det, der bliver trykt i avisen, hvor der både er læserindlæg og synspunkter fra folk, der er blevet inviteret til at udtale sig."

Der bliver i første gang tre elementer i programmet:

1) Nyt fra hjemmesiden - udvalgte indlæg på hjemmesiden præsenteres, og i nogle tilfælde ringes debattørerne op.

2) Debatføljeton - forløber over en uge. To debattører præsenteres om mandagen og skiftes i løbet af ugen til at komme med deres synspunkt og svare på modpartens og lytternes indlæg om emnet.
3) Søndagsgæsten, som vælges af lytterne: Fra søndag til onsdag kan lytterne foreslå gæster via programmets hjemmeside. Gæsten vælges onsdag, og indtil søndag kan lytterne herefter komme med forslag til spørgsmål til gæsten.

Redaktion på 'P1 debat' består af: Journalist Tine Götzsche (35), journalist Anita Seiffert (39) og journalist Peter Høyer (35).

Kristen Bjørnkjær skriver i Dagbladet Information i dag onsdag om programmet, at idéen med programmet er god - men at programmet lider af en gammel P1-sygdom: Det er alt for styret og stift. Bjørnkjær foreslår at programmet i stedet for bare et kvarter skulle vare en hel time, så debatterne kan folde sig ud og følelser og argumenter få fri udblæsning med en vis spontanitet.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -