Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Danske net-radioer skal betale 4 gange så meget som i USA
Onsdag 24. juli 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Amerikanske netradioer kæmper for at undgå at betale musikafgifter for webcasting eller for i det mindste at nedsat det aktuelle forslag, der indebærer at afgiften skal udgøre 5 kr. for at streame én sang til 1.000 lyttere. Radiochef på Radio Sydhavsøerne, Kim Nielsen, har regnet lidt på tallene og fundet frem til, at dén afgift de amerikanske netradioer indædt kæmper imod, fordi den er alt for høj – er meget mindre end dé afgifter danske netradioer skal betale.
”Radio Sydhavsøerne - og mange andre radioer - ønsker at få lov til at betale for de faktiske lyttere, der er på streamingen, og altså ikke for alle potentielle lyttere, som KODA og Gramex kræver det”, fortæller Kim Nielsen (billedet) til radionyt.com.

Han har for sjov skyld prøvet at bruge de amerikanske musikafgifter som sammenligningsgrundlag.

En station som Radio Sydhavsøerne har i dén tid, der har været streamet, haft en maksimal kapacitet på 50 brugere ad gangen. ”Hvis vi vover det ene øje, og bruger samme forhold for betaling, som de amerikanske afgifter er foreslået, svarer det til en pris på 25 øre for at streame en sang til 50 lyttere. Med f.eks. 15 sange i timen, vil det dreje sig om 3,75 kroner i timen i musikafgifter. Der er 24 timer på et helt døgn, og det svarer så til 90 kroner i døgnet. De samlede musikafgifter bliver dermed 32.850 kroner om året, for en radio der betaler for 50 samtidige lyttere, efter samme forhold som i USA ”, konkluderer Kim Nielsen – og understreger at dét vel at mærke er en pris som de amerikanske radiostationer nægter at acceptere !

I Danmark skal en radio der ønsker at streame sit FM-signal på internettet betale 132.000 kroner til KODA og Gramex årligt. I USA var det altså 32.850 kr.; og dermed skal de danske radioer betale næsten 4 gange så meget som amerikanske radiostationer synes er alt for meget …


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -