Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


The Voice køber Radio 2
Torsdag 17. juli 2003
Af Karsten Jensen
 
The Voice’s ejere SBS Broadcasting har i dag købt Radio 2 af Clear Channel og får også norske Radio 1 Norge AS med i købet. Radio 1 Norge har været ejet sammen med Norsk Aller. SBS driver i øjeblikket 19 radiostationer i Skandianavien og har nu meddelt Nasdaq-børsen, at man har opkøbt Radio 1 Norge AS og Radio 2 A/S. Handlen har kostet 130 millioner kroner og betyder at SBS nu er involveret i 52 skandinaviske radiostationer
Radio 1 Norge er den næst største kommercielle operatør i Norge med sit netværk bestående af otte stationer, hvoraf de fire er placeret i Oslo-området og to i Bergen og en station i både Trondheim og Stavanger og har også et nyhedsnetværk.

Danske Radio 2 driver – foruden Radio 2 – Radio Uptown, Nyhedsradioen 24-7 og Radio Fredericia og er den næst største radioudbyder i Danmark, men moderselskabet Clear Channel har altså solgt sine aktiviteter til sin største konkurrent, SBS Broadcasting, der driver stationerne The Voice, Pop FM og Kiss FM. I Norge driver SBS også TVNorge og i Danmark er det SBS, der står bag TvDanmark 1 og 2.

SBS meddelte for nylig, at man i Sverige ville slå sig sammen med Bonnier Radio, hvilket betyder, at SBS nu er involverede i 52 radiostationer i Skandinavien.

Om købet udtaler SBS-direktør Markus Tellenbach at det primære mål for SBS’s radio stategi er at blive markedsleder i Skandiavien og, at indtoget i Norge er et godt skridt på vejen ligesom man nu styrker sin position på det danske radiomarkede.

Clear Channel-direktøren, Robert Cohen udtaler i dag, at man nu fremover vil koncentrere sig om underholdningsbranchen (koncertarrangør. red.) og outdoor marketing i Skandinavien.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -