Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Maria Evald fik pris for radioprogram
Onsdag 15. november 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR Bornholms afsløringer af, at kræftramte kvinder på Bornholm har fået fjernet deres bryst, uden at have fået at vide at brystet måske kunne være blevet reddet, sikrede i går tirsdag journalist Maria Evald den såkaldte Spadestikspris 2006.
Prisen, der er på 50.000 kroner og en forgyldt spade, blev uddelt ved et seminar om undersøgende lokal og regional journalistik i Aalborg. Prisen er indstiftet af regionale og lokale dagblade, af DRs regioner og TV2-regionerne, og den er oprettet for at inspirere lokale medier til at øge produktionen af kvalitetsjournalistik, der går et spadestik dybere.

Maria Evalds indslag indgik i en nyhedsserie i Bornholms Radio, og de fik indenrigs- og sundhedsministeren til skarpt at kritisere de daværende bornholmske politikere for at sætte lokale arbejdspladser på sygehuset over patienternes vel og vel.

Allerede for flere uger siden fik Maria Evald, der lige nu er på barselsorlov fra DR, at vide, at hun havde lavet årets bedste radioindslag, og i den endelige finale var hun derefter i konkurrence med årets tv-historie fra TV 2/Østjylland og årets avishistorie, der var lavet af to journalister fra Fyens Stiftstidende.

"Maria Evald lavede journalistik med perspektiv, og hendes research og vedholdenhed gjorde en forskel, som fortjener en pris," hed det blandt andet i motiveringen. Spadestiksprisen bliver uddelt hver andet år.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -