Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio Globus fejrer 10 års fødselsdag
Torsdag 5. februar 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I dag torsdag er det 10 år siden Radio Globus første gang sendte. Fødselsdagen fejres bl.a. med åbent hus.
Det var de to brødre - Ole og Søren Klinkby - fra Sdr. Hygum ved Rødding, der - sammen med Niels Sarnov - fik en idé tilbage i 1998. De ville lave en lokal radiostation. Det blev ikke til en sendetilladelse i første omgang, men efter en klage til Kulturministeriet, lykkes det at få sendetilladelsen i hus i november 1998 og den 5. februar 1999 kl. 12 lød startskuddet til Radio Globus fra en staldbygning tæt på Rødding by. Daværende borgmester i Rødding kommune, Peter Holst, holdt åbningstalen. Nu var Radio Globus en realitet.

Siden er det gået fremad i hastig fart. Der blev ansat medarbejdere, sendetiden blev udviddet, man begyndte at sende nyheder, dækningsområdet blev udviddet med en lang stribe nye sendere og man fandt nye, flotte lokaler.

Den 25. september 2003 fik Radio Globus en lillesøster med navnet 'Globus Guld'. Samtidigt blev sendeområdet yderligt udvidet.

I dag er der 12 medarbejdere på lønningslisten plus en masse freelancere. Samlet har de to radiokanaler i dag mere end 85.000 lyttere.

"Det er med glæde at vi står her i dag og kan se tilbage på 10 begivenhedsrige år," siger bestyrelsestrioen Ole, Søren og Niels enstemmigt.

De ti år bliver fejret hele denne uge. Mange af aktiviteterne foregår om morgenen hos 'Vækkelsesprædikanten & Hans disciple' og i programmet 'Super Duper' kl. hhv. 6-10 og kl. 13-17. Man kåber bl.a. 'Hr. og Fru Globus' og man finder Syd- og Sønderjyllands 10 mest gejlede 'Brian' biler. Der kommer en kok i studiet for at tilberede en 10 retters menu. Der bliver lavet 10 meter kagemand. Radio Globus finder Syd- og Sønderjyllands hottest 10’ager, og der er præmier til alle, der fylder 10 år i denne uge. For blot at nævne nogle få, af de mange aktiviteter.

I morgen fredag den 6. februar er der reception på Radio Globus for forretningsforbindelser og venner af huset, og lørdag holdes der åbent hus for lyttere og interesserede. Der skulle blive mulighed for en forfriskning og en pølse i en dertil opsat pølsevogn på dagen. Samtidig kommer der en helikopter ind over området, og kaster 1.000 globusbolde ud. På en af boldene står der 10.000. Den som først får fat i bolden, går hjem med 10.000 kroner i kontanter.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -