Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Finland: Store ændringer på YLE
Torsdag 15. juni 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Ledelsen for Finlands public service station, YLE, har besluttet at foretage en række ændringer i stationens kanalstruktur og introducerer en ny landsdækkende tale-kanal. Samtidigt vil man nedlægge stationens kortbølgetjeneste og den digitale YleQ kanal.
YLE er i gang med at omlægge sin strategi, hvilket betyder store forandringer baseret på en mere bruger-orienteret tilgang.

I overensstemmelse med den nye strategi skal stationens radio- og tv-kanaler - og nye tjenester - fremover opfylde en række grundlæggende public service opgaver: Indholdet skal være informativt, der skal være en merværdi i programmerne, der skal være en finsk "tilstedeværelse" i programmerne, programmerne skal stimulere og inspirere på det kulturelle område og så skal YLE sikre en uafhængig tjeneste på svensk.

Som indsatsområder under den nye strategi, der går under betegnelsen YLE2010, vil man have særligt fokus på: - at give et svar på den stigende konkurrence om lytterne og seernes opmærksomhed, - at forbedre samarbejdet mellem de generelle tjenester og de mere specialiserede tjenester i YLE, - at implementere YLE's strategi for betjening af minoriteter, - at gøre det nemmere at finde YLE's tjenester gennem integrerede kanalprofiler, - at promovere brugen af multimedia og gøre nye tjenester tydelige, - at forbedre promoveringen af inspirerende underholdning og endelig: - at udvikle brugen af multimedia i børneudsendelserne.

YLE Radio Peili vil blive udbygget til at udgøre YLE's 4. landsdækkende, finsksprogede radiokanal. Det er kanalen for nyheder samt fakta- og aktualitetsprogrammer

Finland har droppet DAB, men det betyder ikke at YLE ikke satser på nye platforme. I fremtiden vil YLE søge, at gøre radio- og tv-kanaler tilgængelige på en række forskellige platforme - så som internet, bredbånd og ikke mindst mobile tjenester - og der tales både om on-demand tjenester og streaming.

Allerede til efteråret i år vil YLE's "Levende arkiv" blive åbnet på YLE.fi - i begyndelsen med 550 timers radioprogrammer fra det sidste århundrede samt 150 timers tv. En tilsvarende tjeneste på svensk kan forventes i efteråret 2007.

Gamle platforme agter YLE derimod at opgive. Således til YLE's kort- og mellembølgestation i Pori blive nedlagt i løbet af 2007. Finske lyttere i udlandet henvises i stedet til bruge satellit, mobil og internet, hvis de vil have nyt hjemmefra. YLE's mellembølgesender i Helsinki opretholdes dog.

Den digitale radiokanal, YleQ, nedlægges senest ved årets udgang.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -