Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR-strejke handler ikke kun om overenskomsten
Torsdag 15. august 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Dårlig stemning, et evigt rend af konsulentfirmaer, rationaliseringer, overgang fra faste medarbejdere til freelancere, kravet om stadig flere program-minutter lavet af stadig færre medarbejdere og ikke mindst en generel utilfredshed med ledelsen i DR. Det er ifølge flere DR-journalister en del af forklaringen på, at et stort flertal af de afgivne stemmer viste sig at være nej-stemmer, da resultatet af DR-journalisternes overenskomst-afstemning blev offentliggjort i går, skriver dagbladet Information i dag.
"Det her er meget mere end et nej til overenskomsten. Det er udtryk for en grundlæggende utilfredshed med den måde, ledelsen agerer på i de her år", siger en erfaren DR-journalist, der ikke vil lægge navn til sine udtalelser.

Generaldirektør Christian S. Nissen vil over for Information ikke afvise, at opsparet vrede over udviklingen i DR er en del af forklaringen på det klare nej.

I selve overenskomstforslaget er det blandt andet den såkaldte Ny Løn, nej-sigerne er utilfredse med. En større del af lønnen skal være et individuelt tillæg for den enkelte, og tillidsrepræsentanternes rolle ved lønfastsættelsen skal reduceres, skriver Information.

I Fyens Stifstidende fortæller tillidsmand for journalisterne på DR Fyn, Per Voight, at man har eksempler på ansatte, som har fået lønforhandlinger overstået på et halvt minut med beskeden "der er ingen penge at forhandle om". Medarbejderne bliver holdt for nar, hvis man bilder os ind, at der skal foregå individuelle forhandlinger, siger han.

Det forkastede overenskomstforslag rummer desuden en forringelse af kompensationen til de mange DR-medarbejdere, der arbejder på ubekvemme tidspunkter.

DR’s generaldirektør Christian S. Nissen frygter en langvarig konflikt. Dansk Journalistforbunds formand Mogens Blicher Bjerregaard siger til Information: "Vi kan holde til at strejke så længe, som det er nødvendigt for at få et resultat".


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -