Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Morgenandagt på vej ud
Tirsdag 22. juni 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Den daglige radio-morgenandagt fra Københavns Domkirke overlever ikke, når radiokanalerne P1 og P2 bliver lagt sammen til én. "Langt om længe," vil de fleste nok mene - ikke mindst P2s morgenradiolyttere, men kirkefolk raser; de kritiserer DR for at ignorere public service-forpligtelserne. Den kirkelige udsendelse - midt i prime time - har dog ikke mange hverken lyttere eller tilhængere.
Når P2 hver morgen kl. 08.05-08.23 - midt i den klassiske morgenradio kl. 06-09 'P2 Morgenmusik' - afbryder for at sende 'Morgenandagt' fra Københavns Domkirke falder lyttertallet markant. Før Radioavisen kl. 08.00 har P2 - iflg. Gallup Radio Meter undersøgelser (2010 indtil nu) - godt 50.000 lyttere (pr. minut), men efter Radioavisen kl. 08.05 falder lyttertallet til 30.000 lyttere (pr. minut), når P2 sender Morgenandagten. Til sammenligning sker der ikke noget fald i lyttertallet på P1 efter Radioavisen kl. 08.

Alligevel skriver Kristeligt Dagblad i dag: "Det populære DR P2 radioprogram Morgenandagten er på vej ud af den almindelige sendeflade. Det frygter en række medie- og kirkefolk, som Kristeligt Dagblad har talt med." [Radionyt.coms fremhævelser].

"Intet er afgjort endnu, men jeg frygter, at Morgenandagten forsvinder og kun bliver at finde på DAB-radioen. Selvom det ikke er dødsstødet, vil det være et stort tab, fordi programmet får vanskelige vilkår og bliver fuldstændig marginaliseret. DAB-radioen er stadig en udørk, som kun de færreste lytter til," siger teolog og medlem af DRs bestyrelse Katrine Winkel Holm til den kristelige avis.

Domprovst i Københavns Domkirke, Anders Gadegaard, kalder det "et sidespor," at DR formentlig vil placere Morgenandagten på en DAB-kanal. "Men det går ikke," siger domprovsten til Kristeligt Dagblad. "For eksempel har mange af vores gamle lyttere slet ikke DAB-radio . Det ville være en katastrofe for os, og også være et brud på public service-forpligtelserne, at man ikke på de almene kanaler sender morgenandagt," mener han.

De mediefolk som Kristeligt Dagblad har talt med begrænser sig til 'mediepolitisk næstformand' i KLF Kirke og Medier Henning Bjerg Mikkelsen. Han frygter, at Morgenandagten vil ende som et marginaliseret program.

På facebook er der oprettet en gruppe, der hedder 'Morgenandagtens Venner ("Bevar Morgenandagten i DR!")' - gruppen er tirsdag formiddag nået op på 296 medlemmer. Til sammenligning har Facebook-gruppen 'Mod nedlæggelse af DRs P2' nu 15.000 medlemmer.

DR har sendt radio-morgenandagt igennem 80 år.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -