Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


ARF vil styrke lokalradionævn
Mandag 10. november 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det bør fremover være de lokale radionævn, der fordeler økonomisk tilskud til de ikke-kommercielle lokalradioer, så det svarer til den lokale mediepolitik, som det lokale nævn har formuleret. Det mener Preben Sørensen, formand for Arbejdernes Radio- og Fjernsynsforbund. Han peger videre på, at de lokale nævn også gennem en bevidst programpolitik i forhold til de kommercielle sendetilladelseshavere, bør sikre et betydeligt lokalt islæt i udsendelserne inklusive reklamer.
Generelt mener Preben Sørensen, at det er vigtigt at støtte og opretholde de ikke-kommercielle lokalradioer og tv - i den forøgede konkurrence fra de kommercielle stationer.

Han mener, at der derfor er behov for at øge de nuværende basis - og programtilskud i takt med de faktiske behov.

Basistilskud til de ikke-kommercielle stationer bør ydes for en 3-årig periode, med en evaluering efter det første år. Det vil kunne skabe arbejdsro og økonomisk tryghed for produktionen.

Preben Sørensen mener, at det er de lokale radio/tv-nævn, der ud fra nævnenes kendskab til de enkelte stationer, skal fordele tilskud. "Det bør i denne forbindelse sikres, at brugerorganisationer som lytter-seerforeninger bliver repræsenteret i såvel de lokale- som det centrale radio/tv-nævn", udtaler Sørensen.

Han fortsætter: "De lokale nævn skal suverænt kunne udstede sendetilladelser eller afvise ansøgninger herom. På denne måde kunne en situation, som der er opstået omkring Radio Oasen være undgået, hvis det alene var en lokal nævnsafgørelse om en sådan station, uden interesse for- og orientering om de lokale forhold, skulle have haft sendetilladelse og dermed mulighed for offentlige tilskud".

Det centrale radio- og tv-nævn skal dog fortsat kunne yde tilskud til uddannelsesvirksomhed og medieskoler for medarbejdere ved lokale radio/tv-stationer.

Sidst men ikke mindst, giver Preben Sørensen udtryk for, at beregning af afgifter til KODA/Gramex skal ske på grundlag af de faktiske lyttertal i stedet for indbyggertallet i lokalområdet.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -