Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Hvor bliver jazzen i DR af?
Fredag 2. juli 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det er forunderligt, at jazzen står til at blive den store taber i det medieforlig, der er indgået. Det skriver formand for Radio Jazz' bestyrelse, Søren Svagin, i dag i et debatindlæg i Politiken.
"Reaktionerne på nedlæggelsen af P2 har været entydigt negative og går typisk på den klassiske musik. Mange er bekymrede/nedbøjede/rasende over, at den klassiske musik på den måde mister sit fodfæste, og det er tilsyneladende ikke nogen trøst, at den klassiske musik flytter over på P1 og ifølge forligspartierne og kulturministeren skal styrkes," skriver Søren Svagin og fortsætter:

"I al den diskussion om den klassiske musik glemmer man let, at P2 også er jazzens kanal. Ganske vist er jazzdækningen i DR skåret kraftigt ned efter januar 2009 og består nu kun af en halv fastansat medarbejder, men det er det eneste sted, jazzen har faste sendetider i landsdækkende FM-radio , og ved sammenlægningen skal der ikke megen fantasi til at forestille sig, at sendetiden begrænses yderligere."

Søren Svagin mener, at det under alle omstændigheder ser det ud til, at jazzen bliver yderligere trængt og taber terræn - ikke mindst fordi hele diskussionen er kommet til at handle om den klassiske musiks placering. Der er ingen, der taler jazzens sag - hverken i DRs bestyrelse eller udenfor.

Det er uforståeligt, at en så vigtig musikform som jazz lige så stille er ved at glide ud af den lovgivende bevidsthed, skriver Søren Svagin - og slutter debatindlæget i Politiken af med: "Jazzen skal ind igen både på P1+ og den nye kanal. Ind i varmen."


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -