Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


UK: Salget af DAB-radio aftager
Tirsdag 5. april 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Planerne om et skift fra FM til DAB - for de største radiostationer - i Storbritannien og Nordirland i 2015 er højst usikre iflg. branchefolk. Specielt efter at salgstallene for 2010 viser dalende interesse for DAB-radioer. Den britiske regering skal være forberedt på at spytte flere penge efter DAB, hvis DAB-skuden skal holdes flydende.
Nyheden om det dalende DAB-salg fik den britiske kulturminister Ed Vaizey til torsdag i sidste uge at holde krisemøde med ledelsen for BBC og ledere fra kommercielle radiostationer. Det skriver RadioAssistant.com med The Telegraph som kilde.

Det store problem er, hvem der skal betale den store regning for udbygningen af sendenettet.

Hvis den britiske regering vælger at betale, vil det være en stor provokation for de såkaldte "FM-loyalister" - specielt set i lyset af de voldsomme nedskæringer, som BBC udsættes for i disse måneder.

Williams Rogers, adm. direktør for selskabet UKRD, siger til The Telegraph, at ikke nok så mange skattekroner vil kunne få DAB-skuden tilbage på en kurs, der vil sikre digital overgang i 2015. Det vil hjælpe, men 2015 er utopisk, fastslår han.

Det var oprindeligt Labour-regeringen der fastsatte, at de store radiostationer i UK skulle overgå fra FM til DAB i 2015, men den nye konservative regering er gået væk fra denne dato, men er ikke gået væk fra ønsket om en snarlig digitalisering af radioen. Problemet ligger iflg. RadioAssistant nu i at finansiere de lokale og regionale, private kommercielle radiostationers overgang til DAB; en regning som ventes at komme op på over en milliard kroner.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -