Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kulturminister mødes med Telestyrelsen
Fredag 18. januar 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Kulturminister Brian Mikkelsen (K) satser på at liberalisere mest muligt. Han ønsker især et mere liberalt radioområde og målet er øget konkurrence til DR. Brian Mikkelsen vil i næste uge afholde et møde med Telestyrelsen, for at diskutere de frekvens-tekniske forhold. oplyser Danmarks Erhvervsradio. Ministeren har i forvejen udtrykt ønske om, at flest mulige virksomheder skal have mulighed for at udbyde landsdækkende radio.
Frekvensplanen for den såkaldte femte radiokanal, der tilsyneladende ikke udbydes, er færdigkoordineret med vore nabolande, og planen er sendt til Kulturministeriet i december 2001, oplyser Telestyrelsen til nyhedsbrevet Mediawatch.

Når det gælder Brian Mikkelsens ønske om at fremskaffe flere landsdækkende radiostationer, vurderer Jarl Risum fra Telestyrelsen, at det vil være muligt, men omfanget vil i høj grad afhænge af de mediepolitiske rammer, der fastlægges for udsendelses-virksomheden.

Endvidere oplyser Risum, at det frekvens-teknisk er muligt at finde frekvenser med kraftigere sendestyrke, men det er først og fremmest et mediepolitisk spørgsmål at vurdere modellens fordele og eventuelle ulemper.

Det er ingen hemmelighed, at den private radiosektor gennem årene har haft et anstrengt forhold til Telestyrelsen og Kulturministeriet. Administrationen af det store antal FM-frekvenser med lav sendestyrke, der er udbudt i Danmark, har løbende udmøntet sig i konflikter mellem Styrelsen og selskaber, der har ønsket at drive radiostationer som professionel, privat virksomhed.

I de senere år har Telestyrelsen dog tilsyneladende set igennem fingre med, at visse radiostationer presser ekstra sendestyrke ud af deres sendere, med mindre der ligefrem er opstået klagesager, mener Mediawatch.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -