Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio Klassic Nord i Pandrup har ulovlige vedtægter
Mandag 10. september 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Lokalradionævnet i Pandrup har inddraget Radio 2 Nordjyllands sendetilladelse fordi stationen iflg. nævnet ikke lever helt op til radioens programplaner. Imens sender en anden station i nævnsområdet ”Radio Klassic Nord” noget helt andet end anført i deres programplaner og Radio Klassic Nords vedtægter er i strid med lovgivningen – uden at dette har givet anledning til nogen opmærksomhed fra nævnet i Pandrup.
I lov om radio- og fjernsynsvirksomhed fremgår det klart, at det kun er foreninger og selskaber, der har radio- eller fjernsynsvirksomhed som eneste formål, der kan få sendetilladelse.

Alligevel har lokalradionævnet i Pandrup givet sendetilladelse til Radio Klassic Nord, der udover at udøve lokal radiovirksomhed har til formål ”at uddanne og udvikle personer med interesse i klassisk musik ved hjælp af moderne udstyr, såsom CD-brænder, harddisk redigering og afvikling samt administrative registreringer”.

I vedtægterne for Radio Klassic Nord findes endvidere en beskrivelse af radioens programvirksomhed. Her fremgår det, at udsendelserne skal indeholde: 1) Lokale nyheder, 2) Folkeoplysning i form af interviews, foredrag, diskussioner og linende, 3) Indslag om det lokale kulturliv: teater, koncerter, bildende kunst, museer m.m. og kirkelige udsendelser, 4) Undervisning, 5) Eventuelt andre lokalforeningers udsendelser og 6) Pladeønsker og lytterhilsener.

Radio Klassic Nord sender ingen af de nævnte ting. Og Lokalradionævnet har aldrig bedt stationen om at overholde disse programplaner.

Formand for Radio Klassic Nord, Marianne Andersen, bekræfter overfor radionyt.com, at man kun sender klassisk musik – uden indslag og uden stationsidentifikationer – men forklarer, at ”vi indhenter det forsømte på Guldkysten FM og HHL, der sender rigtig lokalradio”.

Klassic Nord sender nu kontinuerligt fra søndag aften kl. 24 til og med fredag kl. 12 middag og har gjort det i de sidste to uger, oplyser Marianne Andersen videre. Grunden er at man ikke længere kan klare de høje KODA afgifter, man har mistet reklamekroner efter Radio 2 startede i området og endelig kniber det med at finde studieværter.

Vi ville gerne have spurgt lokalradionævnsmedlem, socialdemokrat Jørn Madsen, der har ført an i kampen for at få frataget Radio 2 Nordjylland sendetilladelsen, fordi de iflg. nævnet ikke opfylder deres programplaner – om hvorfor man ikke stiller de samme krav til de andre radioer i nævnsområdet. Men det har ikke været muligt at få fat i Jørn Madsen, der i øjeblikket er til kongres i SiD.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -