Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio Luxembourg tilbage til sommer
Onsdag 16. maj 2001
Af Poul Foged
 
Planerne om at lade Radio Luxembourg genopstå er ikke skrinlagte. Det meddeler André Schiltz fra Broadcasting Center Europe, der er en division under CLT-UFA, moderselskabet i Luxembourg. En af projektets økonomiske bagmænd døde sidste år - og samtidig er den direktør i CLT-UFA, der var med i opstartsfasen af det nye projekt, fratrådt. Men planerne eksisterer fortsat; nu regner man med at starte i løbet af sommeren.
Det var under stor mediebevågenhed, at Dave Wilsthire, Davric Productions og CLT-UFA i en pressemeddelelse i september 1999 meddelte, at Radio Luxembourgs engelske service ville vende tilbage. Planerne var store. Kendte studieværter optrådte i reklamematerialet fra stationen. Startdatoen blev ændret flere gange - men efterhånden gik der længere og længere imellem at man hørte om projektet.

De fleste har på et eller andet tidspunkt lyttet til Radio Luxembourg fra navnkundige "208 metres". Det var mest i 50'erne - og igen i 70'erne, at Radio Luxembourg havde sin storhedstid. Luxembourg lukkede på mellembølge 31. december 1991 efter at have startet - lidt for tidligt mener de fleste - på satellit med en døgnradio. En satellitradio der fra starten var møntet på det skandinaviske marked. Her fik man aldrig rigtigt fodfæste og efter et år besluttede man sig for helt at lukke de engelske udsendelser fra Luxembourg 30. december 1992.

I december sidste år havde moderselskabet planer om helt at stoppe på udsendelser på 208 meter - 1440 kHz, men det blev ændret, da man i januar lejede senderne ud til tyske Mega Radio, der sender pop/rock i dagtimerne.

Det er fortsat planen, at den engelske Radio Luxembourg skal sende i aftentimerne på mellembølge 1440 kHz samt døgnet rundt på satellit og internettet.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -