Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


'Q' mulig ny nyhedsleverandør til Nova FM
Mandag 6. juli 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det er snart slut med TV 2 som leverandør af det daglige 1½ times 'Nyhedsmagasinet' på Nova FM. Så vidt radionyt.com erfarer, har SBS Radio opsagt aftalen med TV 2 om leverance af programmet. I stedet skal kvindemagasinet 'Q' muligvis levere nyt magasinprogram til Nova FM.

Vært på 'Nyhedsmagasinet' (tidligere 'Nyhedsministeriet') Thomas Qvortrup skal, når Nova FMs morgenprogram vender tilbage efter ferien - om små to måneder, den 31. august - være medvært i morgenradioen på Nova FM.

De andre medarbejder på 'Nyhedsmagasinet' har fået besked om, at programmet nedlægges.

Programchef for Nova FM, Lasse Roldkjær, vil ikke kommentere sagen, men siger blot, at man netop nu arbejder på, hvordan Nova FMs magasinprogram fremover skal udformes. Roldkjær vil slet ikke sige noget om det nye magasinprogram fra 'Q' og henviser i stedet til adm. direktør Frederik Meyer.

Frederik Meyer vil end ikke bekræfte, at aftalen med TV 2 er opsagt, og afviser flere gange helt at kommentere på fremtidige planer. Han understreger kun, at Nova FM naturligvis vil overholde de krav, der stilles i sendetilladelsen om nyheds- og magasinprogrammer i udsendelserne.

Hos kvindemagasinet 'Q', der udgives af Aller, er der heller ingen kommentarer. Chefredaktør Lizl Rand afviser overfor radionyt.com, at kende noget til planerne.

Hvis forlydenderne om at 'Q' skal levere magasinprogrammer til Nova FM bliver en realitet, kan der måske komme en ny sag, der minder om dengang Sky Radio kom i søgelyset fra Radio- og tv-nævnet. Fra nævnets side var man ikke just tilfredse med Sky Radios program 'Romantica', der iflg. nævnet havde et for snævert emnevalg til at kunne medregnes som et nyhedsmagasin. Der var for meget fokus på kærlighed, sex og samliv.

Hvad 'Q's nye magasin på Nova FM - hvis det bliver en realitet - skal indeholde, vides dog ikke, men dét stofområde 'Q' beskæftiger sig med kan man få et indtryk af på magasinets hjemmeside: http://www.qmag.dk/


Se også: http://www.radionyt.com/artikel/default.asp?id=16098



Dokumentation: Sådan lyder public service kravene til nyhedsformidlingen på Nova FM:

i. Der skal sendes mindst 1.000 timers nyhedsudsendelser og magasinprogrammer pr. år eksklusive eventuelle reklamer. Mindst 2/3 af nyhedsudsendelserne eksklusive magasinprogrammer skal placeres i tidsrummet kl. 7-23. Udsendelserne skal bringe nyheder fra hele Danmark og fra udlandet.

ii. Der skal sendes mindst en times længerevarende magasinprogrammer hver dag. Timen kan opdeles i udsendelser af minimum 15 minutters varighed eksklusive eventuelle reklamer. Magasinprogrammerne skal ligge inden for tidsrummet kl. 7-23. Nyhedsmagasiner er programmer, der
a. Giver en uddybende dækning af aktuelle emner.
b. Indeholder forskellige, selvstændige historier inden for nyhedsmagasinets
indholdsmæssige ramme, og
c. Benytter flere forskellige kilder.

iii. Såvel nyhedsudsendelser som nyhedsmagasiner skal tilstræbe kvalitet, alsidighed og mangfoldighed.

iv. Nyhedsudsendelserne og magasinprogrammerne skal fortrinsvis være på dansk.

v. Genudsendelser af hele nyhedsudsendelser og –magasiner kan ikke medregnes i opgørelsen af de 1.000 timers nyhedsudsendelser og – magasiner. Dette gælder ikke anvendelse i nyhedsudsendelser af enkeltindslag fra tidligere nyhedsudsendelser.

vi. Nyhedsformidlingen skal varetages af en selvstændig nyhedsredaktion, der foretager udvælgelse, redigering med videre af nyheder.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -