Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Nyt blog-baseret debatprogram på P1
Fredag 29. december 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
’Kaffeklubben på P1’ er titlen på en nyt debatprogram på DR P1 hver tirsdag kl. 10 med Irene Manteufel. Her vil et panel af politikere blive sat stævne omkring kaffebordet. Programmet, der tager tidens hotteste emner blandt danske og udenlandske bloggere op til diskussion, sendes første gang 2. januar kl. 10.
Der er ikke noget, der kan sætte snakken i gang som en kop friskbrygget kaffe. I det nye debatprogram ’Kaffeklubben på P1’ løsner politikerne slipset og læner sig tilbage i sofaen, inden de lukker munden op, skriver DR i en pressemeddelelse.

Programmets gæster diskuterer emner, der optager danskerne nu og her, og atmosfæren vil være mere intim og mere personlig end den, vi er vant til at opleve fra talerstolen på Christiansborg eller den varme stol i et nyhedsstudie.

Medlemmerne af kaffeklubben består af et skiftende panel af yngre politikere, der under ledelse af studieværten Irene Manteufel diskuterer tidens hotteste emner blandt danske og udenlandske bloggere. Hver uge har programmet besøg af en blog-gæst, der sætter en række aktuelle debatemner i gang på både kaffeklubbens og sin egen blog. Dermed er der allerede fuld gang i debatten, når snakken sættes i gang omkring kaffebordet, og danskerne får chancen for at give deres mening tilkende gennem bloggen.

’Alle snakker om at blogge, men indtil nu har vi i radioen ikke haft et sted, hvor blog-universet naturligt møder lytterne. Det har vi sat os for med ’Kaffeklubben på P1’,’ fortæller Thomas Ravn-Pedersen, der er redaktør på programmet.

Emnerne, der diskuteres, vil falde inden for kategorierne ’Aktuelle samfundsdiskussioner’, ’Globale tendenser’, ’Penge, arbejdsmarked og økonomi’ og ’Familie, fritid og hobby’.

I første program, som sendes tirsdag 2. januar kl. 10.03, er det medie- og kulturpolitisk ordfører for Venstre, Ellen Trane Nørby, fhv. undervisningsminister fra Det Radikale Venstre, Magrethe Vestager, og ordfører for Enhedslisten, Pernille Rosenkrantz-Theil, der lader diskussionen få frit løb over kaffekopperne. Forfatter, virksomhedsrådgiver og blogger Claus Buhl er blog-gæst og sætter dermed dagsordenen for debatten, der vil handle om mærkevarer, nødhjælp, nyheder og nytårsforsæt.

Thomas Ravn-Pedersen mener, at ’Kaffeklubben på P1’ er en god måde for politikerne at komme i forbindelse med nogle af de debattører i befolkningen, de normalt ikke møder - og en enestående chance for, at bloggerne kan komme i kontakt med magthaverne.

’I ’Kaffeklubben på P1’ vil lyttere og bloggere møde markante politiske personligheder, der normalt ikke er at finde i ugebladene. Debatten bliver mere spontan og ’afpolitiseret’ samtidig med den skal være seriøs og underholdende,’ siger han.

’Kaffeklubben på P1’ sendes tirsdage på P1. Første program sendes 2. januar kl. 10.03.

- - -

Foto: Irene Manteufel styrer diskussionen, når kaffeklubben vender tidens hotteste emner blandt danske og udenlandske bloggere. (Fotograf: Bjarne Bergius)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -