Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Lex Frederiksberg-Journalen
Torsdag 20. april 2006
Af Eric Larsen
 
Frederiksberg Journalen på FM 97.7 får ingen midler fra Kulturministeriet i 2006. I sidste øjeblik blev reglerne for tildeling af støtte strammet yderligere med bekendtgørelse nr. 1439, hvorefter verserende eller afsluttede sager om overtrædelse af Medieansvarsloven kan betyde, at der ikke kan opnås støtte. Radioens redaktør Ole Hans Jensen kalder paragraffen ”rystende ulovlig” og retter et kraftigt angreb mod Radio- og tv-nævnets formand, mod kulturministeren og mod de andre politiske sendetilladelser der deles frekvens med. Og det afgåede lokalradionævn i Frederiksberg Kommune hænges ud som stikkere.
Frederiksberg Journalens to sendetilladelser fik begge afslag på driftstilskud for 2006. Med henvisning til tre sager i Pressenævnet – bl.a. den såkaldte ”Kattesag”, hvor stationen kom til at formidle stjålne katte – og hvor Frederiksberg Journalen forlængst har erklæret sig uenige i afgørelserne – vil Radio- og tv-nævnet ikke udbetale det for stationen så livsvigtige driftstilskud. Frederiksberg Natradio kan heller ikke få tilskud, med henvisning til, at der ikke udøves selvstændig programvirksomhed. Denne oplysning skyldes Frederiksbergs afgåede nævn, der derfor bliver kaldt for stikkere.

http://www.npi-news.dk/Cherfig%20vil%20lukke%20Frb-journalen.htm kan man læse modsvaret fra Frederiksberg Journalen. Radio- og tv-nævnets formand, Christian Scherfig, bliver kaldt Brian Mikkelsens skarpretter i et ”lokalradio-holocaust”, krydret med henvisninger til ”Det diktatoriske styre i DDR”. Det hjælper selvfølgelig heller ikke på humøret, at Radio-og tv-nævnet flere gange har afslået ansøgninger om oprettelsen af en søsterstation, ”Radio Ellekær” i Nordjylland.

Stationen mener sig forfulgt af de konservative på Frederiksberg, som man i flere år har hængt ud i sine programmer. Bl.a. var man en overgang efter Frederiksbergs borgmester Mads Lebech for hans rolle i sendetilladelsen Radio FOF. Og i modsvaret løfter man også den knyttede næve mod andre sendetilladelser på frekvensen, Radio Sfinx og Frederiksberg Lokalradio, der uhindret får lov til at boltre sig i ”hundredetusindvis af støttekroner”, på trods af deres fælles studie og løbende genudsendelser.

Alt i alt ser det ud til, at 'Danmarks Modigste Lokalradio' er alvorligt lukningstruet. Der er ingen ankemuligheder for Radio- og tv-nævnets afgørelse – og man kan heller ikke få oplyst, om der til næste år vil kunne opnås støtte, eller om man også her vil blive afvist med henvisning til, at man har haft ”afsluttede sager ved Pressenævnet”.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -