Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Danmarks Indsamling 2010: Danskernes gavmildhed sætter ny rekord
Mandag 1. februar 2010
Af Karsten Jensen
 
131 millioner kroner. Så meget kom der i kassen, da hele Danmark lørdag aften samlede ind til de afrikanske kvinder og jordskælvsramte haitianere. Beløbet er det største, der nogen sinde er samlet ind ved en enkeltstående indsamling herhjemme.
Stemningen i Tivoli var på kogepunktet, da det i aftes stod klart, at Danmarks Indsamling endnu engang har sat rekord: 130.662.190 kroner rullede i alt ind til indsamlingen fra virksomheder og privatpersoner i Danmark og Grønland, og Danmarks Indsamling 2010 overgår dermed sidste års rekordindsamling på 72 mio. kroner.

"Vi er så glade og stolte. Da jordskælvet brød ud på Haiti den 12. januar, startede der rigtig mange lokale indsamlinger, som danskerne donerede til. Det fornemme resultat i aften tyder på, at mange har valgt at støtte af flere omgange, og det er flot. Men også nødvendigt for at vi kan sikre genopbygning og udvikling i både Haiti og Afrika, siger talsmand for Danmarks Indsamling, Mogens Damgaard," der til daglig er kommunikationschef i Red Barnet.

Danmarks 12 største humanitære organisationer og DR står bag Danmarks Indsamling 2010, der både skal ruste Afrikas kvinder til en lysere fremtid og bidrage til genopbygning af det ødelagte Haiti.

"I Afrika syd for Sahara rammer den massive fattigdom kvinderne særligt hårdt. Samtidig rummer kvinderne et kæmpe potentiale for at løfte Afrika. Med danskernes bidrag har vi nu mulighed for at udfolde en masse af det potentiale, hvad enten det sker gennem uddannelse, katastrofeberedskaber, sundhedsklinikker, hjælp til bedre dyrkningsmetoder, spare-låne grupper eller slet og ret ved at sikre kvinderne bedre rettigheder," siger Mogens Damgaard og slutter:

"Samtidig giver de mange bidrag os mulighed for at hjælpe det jordskælvsramte Haiti med alt fra akut hjælp i form af vand, telte, mad, lægehjælp og omsorg til de forældreløse børn. Men vi får også mulighed for at hjælpe mere langsigtet med støtte til skoler, sundhedsklinikker og uddannelse af lærere, som kan hjælpe Haiti videre. Den velvilje, danskerne har vist i aften, rækker langt."

De indsamlede penge fra Danmarks Indsamling 2010 går til 12 konkrete projekter i Afrika og Haiti. Læs mere om Danmarks Indsamling og de 12 projekter på www.danmarksindsamling.dk eller www.dr.dk/danmarksindsamling


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -