Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Tysk radio meget bedre end dansk radio
Mandag 15. juni 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Mens radioaviserne på DR kun sjældent redigeres ud fra væsentlighedskriterier, men i stedet ud fra 'pudsigheds-og nærhedskriterier' med intetsigende lydindslag fra benzinstationer og børnehaver, så tager radiokanalerne i udlandet lytterne mere alvorligt. Fx på tyske radioaviser, hvor man orienteres professionelt og ordentligt om de vigtigste tildragelser fra det forløbne halve døgn - også fra udlandet. Det mener Berlingske Tidendes korrespondent i Berlin, Michael Kuttner.
Det er en lise at lytte til tysk radio. Her tages befolkningen alvorligt.

"Når man har hørt dem længe nok, tager man dem som givet, og egentlig burde det være det naturligste i verden: Radiostationer, som tilbyder lytterne væsentlige informationer eller intelligent underholdning, navnlig, når der produceres for licenspenge. Akkurat som læsere, der betaler en ikke ubetragtelig sum for et dagblad, kan forvente velskrevne og interessante artikler." Sådan skriver Berlingskes mand i Berlin Michael Kuttner i dagens udgave af Berlingske Tidende.

Han er oprørt over den lave kvalitet af radioavisern i DR fordi de, "sjældent redigeres ud fra væsentlighedskriterier, men ud fra, hvad man kan kalde pudsigheds-og nærhedskriterier. Der er intetsigende lydindslag fra benzinstationer og børnehaver, og medmindre der er faldet et fly ned eller en præsident er blevet skudt, skal man være heldig, hvis der er nyheder, som er opstået syd for Kruså eller vest for Esbjerg."

Kuttner kalder det arrogant, at en licensfinansieret radio-og tv-station ikke kan sætte sig ud over rene lytter-og seertal, men tilføjer at DRs jævne kærnelytter ikke kun er ude efter "det nære og hjemlige".

Og så er der altså også mange veluddannede og internationalt orienterede danskere, og det kan godt være, at de ikke alle uafbrudt tænker på den amerikanske betalingsbalance, men de kan fænges af nyheder, hvis de præsenteres professionelt og ordentligt, uanset hvor de kommer fra.

Tyske, britiske og franske radiostationer gør det meget bedre, siger Michael Kuttner.Det er stationer, som tager deres lyttere alvorligt.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -