Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Vil lave landsækkende dansktop-radio
Mandag 6. september 2004
Af Eric Larsen
 
Fyens Totalradio 1 er nu kommet i gang med faste udsendelser på sin egen frekvens 104.5. Men ambitionerne stopper ikke her. Dansktop- og schlagerradioen vil nu være landsdækkende.
FTR1 kan nu høres hver morgen, formiddag og aften på sin egen frekvens, 104.5 fra Munkebo nordøst for Odense. Stationens leder, Svend Åge Skrynik (billedet), udtaler til Radionyt.com at sendetiderne dog er ad hoc - men at de læner sig meget op ad stationens hidtidige sendetider på Odense-frekvensen 107.1. Man ville meget gerne kunne sende døgnet rundt, men der forhandles i øjeblikket med Koda og Gramex om fremtidige afgifter, og indtil dette er afklaret vil man ikke lægge sig fast på endelige sendetider. Desuden søger man efter flere frivillige medarbejdere, da man er underbemandet p.t. - så sendefladen vil kun blive udvidet i takt med at man får flere folk.

Sendetiden på stationens oprindelige frekvens 107.1 udnyttes ikke siden man gik i gang på 104.5, men man har nu ikke umiddelbart tænkt sig at opgive sendetilladelsen i Odense. I hvilket omfang der skal networkes med Odense-senderen vil også afhænge af forhandligerne med Koda og Gramex. Stationens tredie sendetilladelse, "Fyens Totalradio 3" i Assens er derimod ikke startet op endnu af helt andre årsager: Det er endnu ikke lykkedes at få en aftale om en fælles sender med Radio 3, der også har fået tildelt sendetilladelse i Assens.

I æteren over Odense har det betydet en hidtil uhørt konkurrence mellem dansktop-, dansband- og schlagerstationer. Lytterne kan nu vælge imellem signalet fra FTR1 på 104.5, "Odense-kanalen" 107.1 hvor Radio Luna og Komiteens Radio stadig sender, og "Sdr. Højrup-senderen" 104.7 med Radio 2000 og Radio Midtfyn. Hvis ikke man da i weekenden vælger lidt ældre plader og noget folkemusik fra Radio Nordfyn 94.2.

Svend Åge Skryniks ambitioner rækker dog længere end til Fyn. Han udtaler til Radionyt.com, at man nøje har fulgt diskussionen om en frekvensomlægning, der skal skaffe plads til flere landsdækkende stationer. Og for at være på forkant med udviklingen har man allerede indsendt en ansøgning til Kulturminsteriet for at få tildelt et landsdækkende frekvenssæt til "Danmarks Totalradio 1". Der er store forventninger til dette projekt, idet ingen andre landsdækkende stationer hidtil har villet bruge et koncept med non-stop dansktop og svensk/tysk schlagermusik.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -