Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR - nu med 'P5' og 'P6'
Fredag 7. november 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR er nu siden den 26. oktober i programoversigterne begyndt at kalde udsendelserne på lang- og mellembølge (AM) for 'P5' og 'P6'. Det er dog kun på print, at DR har taget disse nye betegnelser i brug. I udsendelserne sker det ikke. Her bruger man forsat det gamle navn for DR, 'Danmarks Radio', der ellers blev afskaffet i 1996. Udsendelserne på AM består stort set af retransmissioner af P1, P3 og P4 samt vejrmeldinger og korte nyheder på fremmedsprog. Navneskiftet kommer efter at DR i går begærede nedlæggelse af fogedforbud mod Sky Radios brug af, hvad DR opfatter som DRs navn 'P5'.
Ved aflytning af DRs mellembølgeprogram på 1062 kHz i dag fredag formiddag blev der ikke på noget tidspunkt sendt station-ID som 'P5'. Hverken i forbindelse med de korte nyheder på fremmedsprog kl. 10.30-11.00 eller i forbindelse med vejrmeldingen kl. 11.45-12.00.

I stedet var der kl. 11.45 og 11.59 station-ID som hhv. 'Kalundborg lang- og mellembølgesender' og 'Danmarks Radio'. Det sidstnævnte er ganske bemærkelsesværdigt, idet DR for snart 7 år siden skiftede navn fra 'Danmarks Radio' til 'DR'.

Det er altså kun i de trykte programoversigter, at DR - så vidt radionyt.com erfarer siden søndag den 26. oktober - er begyndt at anvende 'P5' som betegnelse for retransmissionerne af P3 og P4 på mellembølge og 'P6' som betegnelse for retransmissionerne af P1 på langbølge.

Hos Sky tager man da også situationen ganske afslappet. Adm. direktør Kasper Krüger siger til Jyllands-Posten, at radioens jurister allerede i en tidlig fase kontaktede de rette myndigheder, og her så man ingen konflikt i, at Sky bruger 'P5' som en del af navnet.

"Vi er i hundredvis af avisartikler og også i papirer fra Kulturministeriet blevet betegnet som P5, og derfor er vi ikke indstillet på at ændre navnet. Vi er kendt som P5", siger Krüger til avisen, og påpeger, at de nationale public service-radiokanaler i Sverige og Norge også kaldes P1, P2 og P3. P'et er i virkeligheden bare en forkortelse af "program".

"I Norge hedder en kommerciel konkurrent til NRK faktisk P4, og det anser man ikke for at være et problem. Det bør man heller ikke gøre herhjemme", siger Kasper Krüger.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -