Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio 100FM pålagt at sende 9 minutter lokale programmer i timen i Århus
Fredag 16. februar 2007
Af Knud Hyllested
 
Foreningen Antenne Århus, der er samarbejdspartner for Radio 100FM i Århus, er af Radio- og tv-nævnet blevet pålagt at leve op til de oprindelige betingelser i den udstedte sendetilladelse, der kræver 15 pct. lokalt forankret stof i tidsrummet kl. 7-18. Et krav det gamle lokalradionævn i Århus stillede til alle sendetilladelseshavere - og som fortsat er gældende, selv om de lokale nævn er nedlagt. Radio 100FM i Århus må derfor nu give plads til 9 minutters lokalt stof - uden reklamer og uden musik - hver time i dette tidsrum.
I november 2006 udtog Radio- og tv-nævnet Antenne Århus' programtilladelse til kontrol, og udbad sig registreringsbånd for to døgns udsendelser i henholdsvis september og oktober.

Antenne Århus måtte her henvise til Radio 100FM, der så skulle indsende de ønskede bånd. Foreningen vedgik, at der siden februar 2006 ikke havde været sendt de 15 pct. lokalstof, der var en betingelse for den oprindelige programtilladelse til frekvensen 106.5 og oplyste over for Radio- og tv-nævnet, at dette forhold gennem længere tid havde været til debat med Radio 100FM.

I december 2006 indsendte Radio 100FM registrering for to døgn, der dog ikke var de, som Nævnet havde udbedt sig, men fra november. I en følgeskrivelse fremgik det, at det var Radio 100FM’s landssignal, der blev udsendt i Århus i hele sendetiden, men at der her udsendes indhold om lytteraktiviteter i Århus, nyhedshistorier fra Århus og konkurrencer on air. Radio 100FM vedlagde desuden en række positive udtalelser fra prominente personer i Århus om den indsats, som Radio 100FM udøvede for byen.

Nævnet henholder sig imidlertid til vilkårene i den oprindeligt udstedte programtilladelse til Antenne Århus, hvor der af det daværende lokalradionævn i Århus stilles som en betingelse, at procentdelen af lokalt stof for lokalradio i kommunen skal være min. 15 pct. i tidsrummet 7-18 alle ugens dage. Musik- og reklameindslag samt indslag sendt i netværk kan ikke medregnes.

Nævnet henviser desuden til Antenne Århus’ egen ansøgning fra oktober 2004, hvori man oplyser, at man vil videreudvikle den lokale forankring og forstærke det lokale nyheds- og kulturstof.

Allerede i september 2004 fandt det lokale nævn, at programtilladelsens indhold om 15 pct. lokalt stof ikke blev efterlevet og udstedte en påtale. Samtidig blev det igen understreget, at landsdækkende indslag ikke kunne medregnes i en opgørelse af lokalt stof.

Radio- og tv-nævnet fastslår, at selv om de krav om en stations lokale tilknytning, der tidligere var fastsat i loven, er bortfaldet ved den seneste lovændring i 2004, så skal vilkårene i lokalnævnets regelsæt overholdes, og programtilladelsen skal udøves i overensstemmelse med ansøgningen og tilladelsens vilkår. Disse vilkår finder Nævnet ikke er opfyldt, hverken hvad angår kravet om 15 pct. lokalstof eller de i ansøgningen beskrevne planer om lokalstoffets indhold.

Nævnet finder desuden, at sendetilladelsesindehaveren må have handlet i ond tro, da der tidligere fra det lokale nævn er udstedt en påtale, og Mediesekretariatet i juli 2006 har fremsendt en skriftlig underretning om vilkårsovertrædelse og betragter dette som en skærpende omstændighed.

Radio- og TV Nævnet udsteder derfor en advarsel og et pålæg om fra 1. februar 2007 at opfylde programtilladelsens vilkår og senest 15. februar at indsende en uges bånd med optagelser af stationens programvirksomhed til Nævnets kontrol.

Derfor sendes nu 9 minutters lokalt stof fra Antenne Århus i Radio 100FMs flade hver time i tidsrummet kl. 07.00-18.00 på minuttal 48 til 59 på frekvensen 106.5 MHz. Overskrifterne for indslagene er bl.a. 'Kommunal politik', 'Sport fra Århusområdet', 'Dagens lokale nyheder', 'Hvad sker der i Århusområdet i dag kulturelt', 'Nyheder fra Århus Stiftstidende' og 'Kriminalstof med lokale nyheder'.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -