Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Budgetoverskridelse bør få konsekvenser
Fredag 22. september 2006
Af Knud Hyllested
 
En opinionsundersøgelser, der i dag bringes af flere dagblade, viser at 68 pct. af danskerne mener, at budgetoverskridelsen i DR Byen bør få konsekvenser. Samtidig fortsætter dagspressen med at sætte fokus på budgetoverskridelsen - og hele forløbet forud for og under byggeprojektet i Ørestaden.
DR’s økonomiske problemer - forårsaget af den store budgetoverskridelse på byggeriet af DR Byen - bør få konsekvenser for såvel DR’s bestyrelse som direktion, mener 68 pct. af danskerne iflg. en opinionsundersøgelse foretaget af analyseinstituttet Userneeds blandt 3.168 danskere.

Undersøgelsen bringes i dag i flere dagblade, hvor debatten om budgetoverskridelserne ligeledes fortsættes.

Iflg. Berlingske Business er DR’s ledelse nu indstillet på at kontakte den internationale forhandlingsekspert Keld Jensen, der er direktør i Marketwatch Management, for at få genforhandlet hele aftalegrundlaget for DR-byggeriet. Formålet er at finde besparelser på trecifrede millionbeløb. DR’s ledelse har iflg. Berlingske Business bekræftet, at en tidligere rentebesparelse på et millionbeløb fra byggeriet er gået til driften og ikke til byggeriet. Sammenblandingen af de to økonomier har ført til, at pengene fra rentebesparelsen mangler nu, hvor budgettet er overskredet med 630 mio. kr. i 1999-priser.

Medieforsker og tidl. DR-bestyrelsesmedlem Preben Sepstrup siger til Jyllands-Posten, at det var en ”kraftig og uhyggelig” oplevelse at deltage i forløbet omkring DR-byggeprojektet i Ørestaden og henviser til, at han allerede i 1999 advarede om, at størsteparten af DR-bestyrelsen ikke var i stand til at følge med i beslutningsprocessen om byggeriet. ”Den seneste udvikling har befæstet min opfattelse af, at udflytningen til Ørestaden var bundet op på en politisk dagsorden. Derfor betød virkelighedens argumenter intet,” siger Preben Sepstrup til Jyllands-Posten.

Til Børsen siger DR’s generaldirektør, Kenneth Plummer, at han fortryder udtalelserne om, hvorvidt han selv eller økonomidirektør Bent Fjord skulle gå af, da de er blevet fejlfortolket og misbrugt. Trods den blodtørst, pressen har udvist, og den kritik han har mødt fra flere sider, slår Kenneth Plummer fast over for Børsen Executive, at han stadig elsker sit job i DR.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -