Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ingen overraskelse at DR fik FM4
Mandag 26. marts 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Resignation og utilfredshed kendetegnede holdningen hos de mediepolitiske ordførere i den borgerlige lejr, da det i dag stod klart, at DR skal drive FM4. Både den konservative Brian Mikkelsen og Venstres Jens Rohde tog udgangspunkt i, at det seneste medieforlig har »skræddersyet« eller »designet« kanalen til DR, skriver Politiken.
”Det er jo ikke nogen overraskende beslutning, som Radio- og tv-nævnet har truffet. Men man har forpasset en formidabel mulighed for at bryde Danmarks Radios monopol. Det er meget ærgerligt, og meget mere end det: Det skaber et problem rent demokratisk og med hensyn til ytringsfriheden”, siger Brian Mikkelsen.
”Jeg siger ikke, at Danmarks Radio gør det dårligt. Alligevel tror jeg, man risikerer, at kvalitetsudviklingen på radiofronten går i stå med denne beslutning. Jeg kan godt lide at læse Berlingske Tidende, men alligevel ville jeg finde det mærkeligt, hvis det var den eneste avis, som udkom herhjemme«.
Jens Rohde siger til Politiken: ”Det er jo demokratiets vilkår, at et flertal indgår en aftale, som skaber basis for sådan en fjollet koncession. Vi kan så håbe på, at DR forvalter ansvaret på en sober måde og sørger for, at den ny kanal ikke bare bliver en kopi af, hvad de sender andre steder.
Brian Mikkelsen sætter sin lid til, at et nyt folketingsflertal efter det næste valg eventuelt kan bane vejen for de nye signaler på radiofronten, men det afvises af Jens Rohde: ”Jeg kan i hvert fald ikke forestille mig, at man kan fratage nogen en koncession med tilbagevirkende kraft. Vi må respektere den beslutning, der er taget, og give DR en fair chance", siger Jens Rohde.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -