Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR forudsiger et blodbad
Torsdag 20. maj 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR vil blive ramt meget hårdt, hvis regeringens nye skitse til et medieforlig vedtages. I alt 267 mio. kr. årligt står DR til at miste, altså over 1 milliard kroner over de fire år medieforliget dækker. Det vil bl.a. medfører at over 300 stillinger fjernes.
DR har udarbejdet et notat med titlen 'Økonomiske konsekvenser for DR af ny mediepolitisk aftale,' som DR har ladet tilflyde en snæver kreds af politikere.

B.T. har fået fingre i notatet, hvori DRs ledelse forudsiger et rent blodblad på institutionen.

Ifølge notatet vil det koste DR 30 mio. kr. at afgive FM-4 kanalen (altså P2), primært fordi en række udgifter til teknik og drift af DR Byen stadig skal betales, selv når produktionen forsvinder.

Dertil kommer digitalisering af arkiv-materiale, der tidligere blev betalt af Kulturministeriet, og det vil ramme DR rigtigt hårdt, at politikerne i stor stil vil udlicitere radio- og tv-produktion til private selskaber.

Der er også lige 40 millioner kroner til udbygning af det digitale DAB-net, ligesom DR – ifølge egne beregninger – mister 53 millioner kroner årligt som følge af en 'forringet pris- og løntalsregulering.'

Oprindeligt blev notatet ikke just positivt modtaget. Ifølge B.T.s oplysninger var kulturminister Per Stig Møller (Kons.) vred over DRs påstande - og selv i oppositionen, der ellers støtter DR og er imod regeringens ønskede svækkelse af DR, var det opfattelsen, at DR var gået for langt, og at notatets udregninger ikke var troværdige.

Efter et 'opklarende' møde mellem DRs ledelse og Kulturministeriet har man dog fundet frem til, at det rigtige tal er 267 mio. kr. årligt - og ikke 332 mio kr. som DR i første omgang hævdede.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -